slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΖΩΗΣ ΜΕ ΒΟΥΤΣΗ! Τον είπε γερμανοτσολιά στις εκδηλώσεις για το Δίστομο – Τα πυρά της δεν γλίτωσε ούτε ο Δήμαρχος


Μικροπεισόδιο σημειώθηκε σήμερα στις εκδηλώσεις στη μνήμη των 218 θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας στο Δίστομο.

Πρωταγωνιστές η πρώην πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο διάδοχός της στον προεδρικό θώκο του Κοινοβουλίου, Νίκος Βούτσης.
Σήμερα, λοιπόν, στο Δίστομο, αντιπροσωπεία της Πλεύσης Ελευθερίας, με επικεφαλής, φυσικά, την Ζωή Κωνσταντοπούλου και τους Γιάννη Σταθά, Ραχήλ Μακρή και Κώστα Ζηκογιάννη, συμμετείχε στις εκδηλώσεις για τα θύματα των Ναζί στο Δίστομο.

Στην πορεία προς το μνημείο των πεσόντων, η αντιπροσωπεία του κόμματος πορεύθηκε με το πανό των Γερμανών ακτιβιστών «ΑΚ Δίστομο», που ζητούν την εκτέλεση της δικαστικής απόφασης, με την οποία δικαιώνονται τα θύματα του Διστόμου και υποχρεώνεται το γερμανικό κράτος να καταβάλει τις οφειλόμενες αποζημιώσεις.

Η ίδια η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο, ενώ έκανε και παρατηρήσεις στον δήμαρχο Διστόμου, καθώς την είχε προσκαλέσει στις εκδηλώσεις μνήμης ως πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας και όχι με την ιδιότητα της πρώην προέδρου της Βουλής.

Σύμφωνα με μαρτυρίες την ώρα που ο πρόεδρος της Βουλής περνούσε μπροστά από την προκάτοχό του ακούστηκαν συνθήματα περί «γερμανοτσολιάδων», με τον κ. Βούτση να περιορίζεται σε ένα βλέμμα.\

Δεν υπάρχουν σχόλια: