slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συνάντηση Χατζημάρκου με την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά


Η στρατηγική προσέγγιση της ρωσικής αγοράς, μετά τις ανακατατάξεις που δημιουργεί στον τουριστικό χάρτη της ευρύτερης περιοχής το κλείσιμο της Αιγύπτου για τους Ρώσους, αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης στη συνάντηση εργασίας που είχε ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος με την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.
Στόχος της, υπό χάραξη, στρατηγικής είναι η Ελλάδα να
αποσπάσει σημαντικό μερίδιο από το κενό που δημιουργείται, με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να συμμετέχει, διεκδικώντας καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του στρατηγικού πλάνου που θα διαμορφωθεί και στις κινήσεις που θα ακολουθήσουν στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχε και ο νέος Γ.Γ. του ΕΟΤ Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, διερευνήθηκαν επίσης ο τρόπος και η μορφή συνεργασίας του υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ και της Περιφέρειας, με σκοπό την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου κατά τους μήνες Μάρτιο - Απρίλιο και Οκτώβριο-Νοέμβριο του 2016, τον καθορισμό των αγορών - στόχων και των επαφών που θα ακολουθήσουν.

Όπως προέκυψε από τη συνάντηση, μέσω της συνεργασίας μπορεί να επιτευχθεί η χάραξη αποτελεσματικών πολιτικών για τον τομέα του τουρισμού, που μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος στις διεθνείς εξελίξεις, αλλά ταυτόχρονα προσφέρει και πολλές δυνατότητες και προοπτικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: