slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πηγαίνουν ποτέ στο γραφείο τους;


Εξαλλο το Μαξίμου με υπουργούς που ξημεροβραδιάζονται στην TV, αγνοώντας τις συστάσεις Τσίπρα και το έργο τους

Το χρήμα πολλοί μίσησαν, την (τηλεοπτική) δόξα ουδείς. Αυτό ισχύει στο ακέραιο για ορισμένους υπουργούς της κυβέρνησης Τσίπρα που γοητεύτηκαν από το «γυαλί». Ο πρωθυπουργός τούς ζητεί να σταματήσουν να καταγράφουν τηλεοπτικές ώρες και να ασχοληθούν επιτέλους με τα υπουργεία τους, μπας και κάνουν κάτι για να ανακουφίσουν τους πολίτες, αλλά αυτοί εκεί, στα «παράθυρα».
Μεταξύ αυτών που έχουν σπάσει τα... τηλεοπτικά κοντέρ είναι ο
Τρύφων Αλεξιάδης, ο Δημήτρης Μάρδας, ο Γιώργος Κατρούγκαλος αλλά και ο Νίκος Φίλης. Οποιο κανάλι κι αν ανοίξεις, όποιο ραδιόφωνο κι αν ακούσεις, τσουπ, και η τετράδα κάπου θα παίζει. Το κακό δεν είναι μόνο ότι δεν μαζεύονται από τα ΜΜΕ, αλλά και ότι με τις δηλώσεις τους τρελαίνουν και τους πολίτες, αφού άλλα υποστηρίζουν το πρωί, άλλα το μεσημέρι και άλλα το βράδυ.

Το... σύστημα πλημμύρα έχει εκνευρίσει εκτός από τον Αλέξη Τσίπρα και άλλους κυβερνητικούς παράγοντες που θεωρούν ότι υπακούν στην πάγια εντολή, την οποία ο πρωθυπουργός επανέλαβε πάλι πρόσφατα, ενώ κάποιοι άλλοι κάνουν ό,τι τους καπνίσει.

Μάλιστα θυμίζουν ότι ο κ. Τσίπρας από το πρώτο υπουργικό συμβούλιο μετά την εκλογή της νέας κυβέρνησης, στις 25 Σεπτεμβρίου, είχε απευθυνθεί στους υπουργούς του («σε όλους» λένε με νόημα αυτοί που δεν έχουν πιάσει τηλεοπτικό στασίδι) καλώντας τους να σταματήσουν τις εμφανίσεις και να αφιερωθούν στη δουλειά, γιατί, όπως είχε πει, η κυβέρνηση έχει δύσκολο έργο και «όλοι κρινόμαστε καθημερινά».

Φαίνεται όμως πως, παρά τα... καμπανάκια, υπουργοί συνεχίζουν να γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους το Μαξίμου (όπως έχει επισημάνει κατ' επανάληψη και η στήλη «Μπα» της «δημοκρατίας»). Το μόνο που τους απομένει είναι να φτιάξουν και... στούντιο στα υπουργεία τους, ώστε να βγαίνουν live από εκεί και να μη χάνουν χρόνο στις μετακινήσεις τους από τον έναν σταθμό στον άλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: