slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Στο 13ο Διεθνές Συνέδριο Εναλλακτικού Τουρισμού ΥΠΕΡΙΑ 2015 ο Γιώργος Λεονταρίτης


Στις εργασίες του 13ου Διεθνούς Συνεδρίου Εναλλακτικού Τουρισμού ΥΠΕΡΙΑ 2015 με θέμα «Αμοργός: Μονοπάτια από το Παρελθόν στο Μέλλον. Κοινωνικοοικονομικές, πολιτιστικές και περιβαλλοντικές προοπτικές» συμμετέχει ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης.
Το συνέδριο πραγματοποιείται από τις 21 έως τις 26 Οκτωβρίου στην Αμοργό από τον Εξωραϊστικό & Πολιτιστικό Σύλλογο Θολαρίων Αμοργού και το Aegialis Hotel & Spa.
Προτεραιότητα στον τουρισμό
Ο κ. Λεονταρίτης επανέλαβε στην εισήγηση του ότι ο τουρισμός αποτελεί την ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας, η επανεκκίνηση της οποίας θα οδηγήσει στην ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Με αυτό το σκεπτικό, η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου έχει βάλει ψηλά στην ατζέντα της τη στήριξη του τουριστικού τομέα, δίνοντας έμφαση στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, χωρίς όμως να εγκαταλείπει και την ιδέα του μαζικού τουρισμού.

«Στόχος και προτεραιότητα της Περιφερειακής Αρχής αποτελούν η επιλογή ενός νέου μοντέλου ανάδειξης της φυσικής ομορφιάς και των ιδιαιτέρων χαρακτηριστικών του κάθε νησιού και ο προσδιορισμός των αξόνων παρέμβασής της» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης και πρόσθεσε ότι «οι παρεμβάσεις, η υποβολή προτάσεων και οι δράσεις της Περιφέρειας για την αύξηση του τουριστικού προϊόντος μας, την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς μας μέσω της στόχευσης προώθησης των εναλλακτικών μορφών τουρισμού θα είναι διαρκείς»

Μάλιστα, για την επίτευξη αυτού του στόχου η Περιφέρεια θα έχει συνεχή συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, ενώ αδιάλειπτη θα είναι και η προβολή του Νοτίου Αιγαίου μέσα από τα μεγάλα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα, τα οποία επηρεάζουν εκατομμύρια πολιτών ανά τον κόσμο (π.χ. το CNN).



Επόμενος σταθμός Λεονταρίτη η Σαντορίνη

Ο κ. Λεονταρίτης θα παραμείνει στην Αμοργό μέχρι και αύριο Σάββατο, ενώ την Κυριακή θα μεταβεί στη Σαντορίνη, προκειμένου να παραστεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Οκτωβρίου και θα βρίσκεται στο νησί ενόψει της προγραμματισμένης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου έως και την Τρίτη 27 Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: