slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αυγενάκης: Ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες θα καταπέσει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια Αυγενάκης: Ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες θα καταπέσει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια - Κεντρική Εικόνα Η κυβέρνηση θα το βρει μπροστά της στα προαπαιτούμενα του Νοεμβρίου ΡΟΗ ειδήσεων Ολοκληρώνονται με επιτυχία τα έργα στην Ακρόπολη - Κεντρική Εικόνα Ολοκληρώνονται με επιτυχία τα έργα στην Ακρόπολη "Βουτιά" της κυβέρνησης στην επετηρίδα των δικαστικών καταγγέλλει η Νέα Δημοκρατία - Κεντρική Εικόνα "Βουτιά" της κυβέρνησης στην επετηρίδα των δικαστικών καταγγέλλει η Νέα Δημοκρατία Έρευνα: Ποιοι παράγοντες κάνουν τους άντρες να μην αντέχουν στο σεξ; - Κεντρική Εικόνα Έρευνα: Ποιοι παράγοντες κάνουν τους άντρες να μην αντέχουν στο σεξ; Απίστευτο κόλπο για να μην ξανά πετάξεις τις χθεσινές πατάτες (VIDEO) - Κεντρική Εικόνα Απίστευτο κόλπο για να μην ξανά πετάξεις τις χθεσινές πατάτες (VIDEO) Ψηφίζεται στη Βουλή απόψε το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ - Κεντρική Εικόνα Ψηφίζεται στη Βουλή απόψε το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ Το πείραγμα του Κυριάκου στον Φάμελλο - Κεντρική Εικόνα Το πείραγμα του Κυριάκου στον Φάμελλο Δείτε όλες τις ειδήσεις Του Γιώργου Λυκουρέντζου Την πρόβλεψη ότι ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες τα άρθρα του οποίου ψηφίζονται σήμερα στη Βουλή θα καταπέσει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια εξέφρασε ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης. «Επειδή ο συνταγματικός νομοθέτης όμως έχει δημιουργήσει θεσμικά αντίβαρα ώστε να υπάγεται η πολιτική εξουσία σε νομικές ρυθμίσεις και να μην ασκείται ανέλεγκτα και αυθαίρετα, σας προειδοποιούμε ότι εφόσον ψηφιστεί και γίνει νόμος του Κράτους, δεν πρόκειται να σταθεί ούτε στα δικαστήρια, ούτε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ούτε στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα» είπε αρχικά ο κ. Αυγενάκης συνδέοντας το σημερινό νομοσχέδιο με αυτά για τις 100 δόσεις, τη ρύθμιση για τους ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ – ΤΣΜΕΔΕ, που αφορούσε γιατρούς, δικηγόρους και μηχανικούς αλλά και τον νόμο για την ανθρωπιστική κρίση τα οποία η κυβέρνηση ψήφισε και αργότερα αναγκάστηκε να αποσύρει διατάξεις τους λόγω της αντίδρασης της τρόικα. «Ε, λοιπόν σας λέμε ότι θα συμβεί και εδώ το ίδιο. Εσείς νομίζετε ότι κοροϊδεύετε την Κομισιόν. Νομίζετε ότι κοροϊδεύετε και τους πολίτες. Σας το έχουμε πει σε όλους τους τόνους. Δε μπορείτε να ορίζετε πόσες άδειες θα δίνετε. Δε μπορείτε να προσδιορίζετε αριθμό εργαζομένων. Δε μπορείτε να ορίζετε τις ειδικότητες που θα πάρει μια επιχείρηση. Δε μπορείτε να παραβιάζετε τον ανταγωνισμό. Δε μπορείτε να παρεμβαίνετε στις ανεξάρτητες αρχές και να τιμωρείτε. Δε μπορείτε να παραβιάζετε το Σύνταγμα, τις διεθνείς συμβάσεις, το διεθνές και κοινοτικό δίκαιο. Και αυτό και θα το βρείτε μπροστά σας στα προαπαιτούμενα για τη δόση του Νοεμβρίου» πρόσθεσε ο κ. Αυγενάκης. Καταλήγοντας ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι η Ν.Δ. θέλει να συνδράμει και περιμένει αλλαγές μέχρι την τελευταία στιγμή για να υπερψηφίσει κάποια άρθρα.


Την πρόβλεψη ότι ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες τα άρθρα του οποίου ψηφίζονται σήμερα στη Βουλή θα καταπέσει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια εξέφρασε ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης. «Επειδή ο συνταγματικός νομοθέτης όμως έχει δημιουργήσει θεσμικά αντίβαρα ώστε να υπάγεται η πολιτική εξουσία σε νομικές ρυθμίσεις και να μην ασκείται ανέλεγκτα και αυθαίρετα, σας προειδοποιούμε ότι εφόσον ψηφιστεί και γίνει νόμος του Κράτους, δεν πρόκειται να σταθεί ούτε στα δικαστήρια, ούτε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ούτε στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα» είπε αρχικά ο κ. Αυγενάκης συνδέοντας το σημερινό νομοσχέδιο με αυτά για τις 100 δόσεις, τη ρύθμιση για τους ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ – ΤΣΜΕΔΕ, που αφορούσε γιατρούς, δικηγόρους και μηχανικούς αλλά και τον νόμο για την ανθρωπιστική κρίση τα οποία η κυβέρνηση ψήφισε και αργότερα αναγκάστηκε να αποσύρει διατάξεις τους λόγω της αντίδρασης της τρόικα.



«Ε, λοιπόν σας λέμε ότι θα συμβεί και εδώ το ίδιο. Εσείς νομίζετε ότι κοροϊδεύετε την Κομισιόν. Νομίζετε ότι κοροϊδεύετε και τους πολίτες. Σας το έχουμε πει σε όλους τους τόνους. Δε μπορείτε να ορίζετε πόσες άδειες θα δίνετε. Δε μπορείτε να προσδιορίζετε αριθμό εργαζομένων. Δε μπορείτε να ορίζετε τις ειδικότητες που θα πάρει μια επιχείρηση. Δε μπορείτε να παραβιάζετε τον ανταγωνισμό. Δε μπορείτε να παρεμβαίνετε στις ανεξάρτητες αρχές και να τιμωρείτε. Δε μπορείτε να παραβιάζετε το Σύνταγμα, τις διεθνείς συμβάσεις, το διεθνές και κοινοτικό δίκαιο. Και αυτό και θα το βρείτε μπροστά σας στα προαπαιτούμενα για τη δόση του Νοεμβρίου» πρόσθεσε ο κ. Αυγενάκης.

Καταλήγοντας ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι η Ν.Δ. θέλει να συνδράμει και περιμένει αλλαγές μέχρι την τελευταία στιγμή για να υπερψηφίσει κάποια άρθρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: