slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΑΠΟΦΑΣΗ-ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ! Για μαύρα ταμεία ελέγχεται ο Φλαμπουράρης, για παράνομο πλουτισμό ο Σταθάκης


Απόφαση-καταπέλτη έλαβε η επιτροπή πόθεν έσχες της Βουλής, που συνεδρίασε σήμερα για τις υποθέσεις του Γιώργου Σταθάκη και του Αλέκου Φλαμπουράρη. Κι αυτό τη στιγμή που στην κυβέρνηση «γιορτάζουν» την επίσημη στήριξη του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ.
Ειδικότερα, λοιπόν, ο υπουργός Οικονομίας παραπέμπεται για παράνομο πλουτισμό, ενώ η έρευνα που διετάχθη για τον υπουργό Επικρατείας περιλαμβάνει και τις καταγγελίες περί ύπαρξης «μαύρων ταμείων» στην κατασκευαστική του εταιρεία, τις οποίες έκανε ο βουλευτής του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Πόθεν έσχες της Βουλής Γιώργο Βαρεμένο ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης δεν ενέγραψε ποσό 1 εκατ. ευρώ στις δηλώσεις του γι” αυτό και αποφασίστηκε να παραπεμφθεί ο φάκελός του στους ορκωτούς λογιστές προκειμένου να διαπιστωθεί εάν επιβεβαιώνεται το αδίκημα του παράνομου πλουτισμού. Πάντως, ο κ. Βαρεμένος παραδέχθηκε πως «υπάρχει παράλειψη».

Επίσης, οι ελεγκτές θα ερευνήσουν αν ο υπουργός Οικονομίας «ξέχασε» να δηλώσει το ποσό μόνο μια φορά (σ.σ. στην δήλωση που αφορά τη χρήση του 2011) ή περισσότερες.

Αναφορικά με την υπόθεση Φλαμπουράρη, ο πρόεδρος της Επιτροπής Πόθεν Έσχες είπε ότι δόθηκε εντολή να ερευνηθεί ο συγκεκριμένος φάκελος κατά προτεραιότητα καθώς ο έλεγχος για τα πόθεν έσχες που κατατέθηκαν το 2015 δεν έχει ακόμα ξεκινήσει.

Ο κ. Βαρεμένος εκτίμησε ότι η έκθεση θα είναι έτοιμη εντός του επόμενου 15θημερου ενώ σημείωσε ότι μαζί με το αίτημα προς τους ελεγκτές επισυνάπτονται οι ισολογισμοί της κατασκευαστικής εταιρείας του κ. Φλαμπουράρη προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ευσταθούν οι καταγγελίες Θεοχάρη περι ύπαρξης μαύρων ταμείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: