slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Όχι κ.Τσίπρα δεν είστε το «νέο», είστε «ή κάθε λέξη» που σηματοδοτεί το παλιό.


Σημεία συνέντευξης Φώφης Γεννηματά Προέδρου του ΠΑΣΟΚ στον Ρ/Σ «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ»
Η προεκλογική σας δημαγωγία και η πρωτόγνωρη μετεκλογική αντίληψη και πρακτική των κυβερνήσεων σας, δεν σας επιτρέπουν να αυτοπροσδιορίζεστε πια, ως το «νέο» στην πολιτική ζωή. «Καταφέρατε» να συγκεντρώσετε, σε ιδέες, πολιτικές πρακτικές και φυσικές παρουσίες, στο κόμμα σας και στις κυβερνήσεις σας, ότι πιο παλιό και αναχρονιστικό υπήρξε κατά την περίοδο της μεταπολίτευσης, όλες τις παθογένειες του πολιτικού συστήματος, τον κομματισμό, τον κρατισμό, τον συντεχνιασμό, την αδιαφάνεια , μαζί με έναν τερατώδη λαϊκισμό και μια εμφυλιουπολεμικού τύπου πολιτική επιθετικότητα.
Οι τεχνητές πολώσεις και τα ψεύτικα διλήμματα που χρησιμοποιείται ξανά τώρα προεκλογικά,  είναι πολύ παλιά και ξεπερασμένα πολιτικάντικα κόλπα.
Δεν αποτελείται για τη χώρα, την αρχή του νέου αλλά το τέλος του παλιού.



Για τα debate και τη στάση των δυο μεγαλύτερων κομμάτων
Εντυπωσιάστηκα χτες παρακολουθώντας τη συζήτηση μεταξύ του κ. Τσίπρα και του κ. Μεϊμαράκη περί debate και το ότι πρέπει να μιλήσουν οι δυο τους, γιατί άρχισα να αναρωτιέμαι τελικά:
κανείς δεν κατάλαβε τίποτα από αυτό που συνέβη τον Αύγουστο στη Βουλή;
Δηλαδή αν μπορούσαν πράγματι οι δυο τους να έχουν λύσει τα προβλήματα της χώρας, να έχουν ξεκινήσει μόνοι τους την επαναδιαπραγμάτευση με τους εταίρους, να έχουν στηρίξει τη συμφωνία στη Βουλή, γιατί δεν το έκαναν; Γιατί χρειάστηκε η συμβολή όλων των κομμάτων της Αντιπολίτευσης που πιστεύουν ότι η χώρα πρέπει να παραμείνει στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη ως ισότιμο μέλος;
Γιατί δεν πήγε ο κ. Μεϊμαράκης μόνος του στην κα Μέρκελ και στο Λαϊκό Κόμμα να καθαρίσει και να λύσει όλα τα προβλήματα; Ή γιατί δεν τα έλυσε μόνος του ο κ. Τσίπρας με τους Ευρωπαίους σοσιαλιστές και χρειάστηκε να πάω τρεις φορές να καθίσω στο ίδιο τραπέζι με τον κ. Ολάντ, με τον Ρέντσι, με τον Φάιμαν, με τον Στάνισεφ, με τον Πιτέλα, με τον Γκάμπριελ, για να αλλάξουμε το κλίμα που υπήρχε εναντίον της Ελλάδας, όταν αρνιόνταν να συνεννοηθούν με αυτή την Κυβέρνηση γιατί είχε τεράστιο έλλειμμα αξιοπιστίας;  Ας σοβαρευτούμε κάποια στιγμή.
Αυτή η καρικατούρα δικομματισμού θα πρέπει να τελειώσει, εάν θέλουμε να μην ξαναβρεθούμε πολύ σύντομα σε συζήτηση προεκλογική..
Η αυτοδυναμία έχει αποδειχθεί ότι ούτε είναι εφικτή ούτε είναι ικανή να λύσει τα προβλήματα, κανένας δεν μπορεί μόνος του και απέτυχε και το σχήμα ένα ισχυρότερο κόμμα και μία ουρά συμπλήρωμα, δεν μπορεί να προχωρήσει.
Για τη συνεργασία με τη ΔΗΜΑΡ και τη διεύρυνση του ΠΑΣΟΚ.
Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη γιατί κάθε μέρα επιστρέφουν χιλιάδες άνθρωποι στο σπίτι τους, στο ΠΑΣΟΚ, οι πόρτες του σπιτιού μας είναι ανοιχτές για όλους αυτούς τους ανθρώπους, έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα για ενότητα και συσπείρωση του χώρου, αυτό αρχίζει να αποτυπώνεται και στις μετρήσεις και πιστεύω ότι είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που ήδη αποτυπώνεται και αυτό μου δίνει πάρα πολύ μεγάλη χαρά.
Και η χτεσινή απόφαση για συμπαράταξη με τη ΔΗΜΑΡ ενισχύει ακόμα περισσότερο την προσπάθεια που κάνουμε να διαμορφώσουμε αυτόν τον τρίτο ισχυρό προοδευτικό πόλο, που μπορεί να είναι εγγύηση για να κυβερνηθεί η χώρα, δηλαδή για να υπάρξουν λύσεις, γιατί αυτό είναι το ζητούμενο πως θα έχουμε λύσεις.
Γιατί ΠΑΣΟΚ, γιατί Δημοκρατική Συμπαράταξη
Έχουμε την εμπειρία, έχουμε τη γνώση, δεν έχουμε πει ψέματα, εμείς μπορούμε να στηρίξουμε και το κοινωνικό κράτος και την κοινωνική συνοχή αλλά και το ιδιωτικό τομέα και την υγιή επιχειρηματικότητα.
Από την άλλη πλευρά δείτε τι γίνεται. Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει καμία κοινωνική ευαισθησία, δεν ασχολείται με το κοινωνικό κράτος.
Και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κινητοποιήσει τις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις, είναι σε ρήξη με τον ιδιωτικό τομέα και την παραγωγικότητα. Οτιδήποτε ιδιωτικό είναι γι’ αυτόν εχθρός. Σήμερα για να ανακάμψουμε πρέπει να τα παντρέψουμε αυτά τα δύο και μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί, μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να φτάσει σε μια εθνική κοινωνική συμφωνία με όλες τις δυνάμεις του τόπου.
Και σας θυμίζω ότι έγινε αυτό το 1993. Τότε υπήρχε μία αντίστοιχη κατάσταση στην οικονομία, βεβαίως υπήρχε δυνατότητα για νομισματική πολιτική, υπήρξε όμως ένας εξαντλητικός κοινωνικός διάλογος και μια κοινωνική συμφωνία και τέθηκαν οι πρώτες βάσεις για να μπορέσουμε να ανακάμψουμε μετά το 1990-1993 και να μπούμε τα επόμενα χρόνια στη νομισματική ενοποίηση.
Ήταν τότε Υπουργός Εθνικής Οικονομίας ο Γιώργος Γεννηματάς.

Όλοι μαζί την Πέμπτη 3 του Σεπτέμβρη στις 19.00 στο Ζάππειο
Στις 3 Σεπτέμβρη γιορτάζουμε τα 41 χρόνια μας, την επέτειο της ίδρυσης από τον Ανδρέα Παπανδρέου του πιο σημαντικού κόμματος στην σύγχρονη ιστορία της πατρίδας μας

Δεν υπάρχουν σχόλια: