Στην περίπτωση του Κατρούγκαλου ήταν ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ που τον έκανε γνωστό στο ευρύ κοινό. Εδώ ισχύει αυτό που είχε πει ο Κατσιφάρας για τους πασόκους που δεν θα τους γνώριζε ο θυρωρός της πολυκατοικίας τους εάν δεν υπήρχε ο Ανδρέας Παπανδρέου.
Εκτός από την πολυτελή κατοικία στο Παλαιό Ψυχικό η οικογένεια Κατρούγκαλου διαθέτει εξίσου εντυπωσιακή κατοικία-βίλα στο ξακουστό Δήλεσι καθώς και διαμερίσματα στην επίσης ακριβή περιοχή της Γλυφάδας.
Οι πυκνές τηλεοπτικές παρουσίες των εργατολόγων Κατρούγκαλου, Μητρόπουλου και Ρωμανιά (πρώην "εργαζόμενος" της ΔΕΗ ο τελευταίος ) σε εκπομπές όπως εκείνες του Αυτιά και του Παπαδάκη τους επέτρεψαν να αυξήσουν με γεωμετρική ταχύτητα τα πελατάκια τους και δεν θα είναι υπερβολικοί οι καλοί δημοσιογράφοι εάν τους ζητήσουν ποσοστά.
Ο ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε για τους καλούς εργατολόγους το τρενάκι στο οποίο ανέβηκαν την κατάλληλη στιγμή της σταδιοδρομίας τους και απήλαυσαν τον κολοφώνα της τηλεοπτικής τους δόξας. Κατανοητός λοιπόν ο σπαραγμός του Μητρόπουλου στην ιδέα ότι θα μπορούσε να μην βρίσκεται στις λίστες.
Οσο για τον Κατρούγκαλο, μαέστρος στην κολακεία του πρωθυπουργού φρόντισε να κρατάει πάντα χαμηλούς τόνους και να αποφεύγει την κριτική στα πεπραγμένα του Μαξίμου.