slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΥΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΥΠΟΥΛΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΑΣΟΚ


Πρώτη φορά… χωρίς αποσπάσεις εκπαιδευτικών

Η υπεύθυνη Παιδείας του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
Λίγες μέρες πριν από την έναρξη του σχολικού έτους οι ιδεοληψίες, οι κομματικές δεσμεύσεις, η άγνοια και η παντελής έλλειψη στοιχειώδους προγραμματισμού του δίδυμου Μπαλτά – Κουράκη, έχει οδηγήσει σε μια πρωτοφανή κατάσταση με τεράστιες συνέπειες στη λειτουργία των σχολείων αλλά και στη ζωή χιλιάδων εκπαιδευτικών.
Το ΚΥΣΔΕ (Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) δεν έχει ακόμη συζητήσει και διαμορφώσει την τελική εισήγησή του για τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Με ευθύνη της απελθούσας πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΟΠΑΙΘ, οι υπηρεσιακές μεταβολές δεν μπορούν να προχωρήσουν ούτε στα Περιφερειακά υπηρεσιακά Συμβούλια πράγμα που έχει ως αποτέλεσμα το απόλυτο μπάχαλο στη διαχείριση του προσωπικού, τη στιγμή που καθημερινά αποκαλύπτεται ότι τα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία θα είναι πολύ παραπάνω από 20.000 όπως δήλωσε ο Αρ. Μπαλτάς στις 27/7/2015, και όχι λιγότερα, όπως πάλι δήλωσε ο ίδιος διαψεύδοντας τον εαυτό του τρεις (3) ημέρες αργότερα.

Η κατάσταση, όπως διαμορφώνεται, πέρα από το ότι θα οδηγήσει για πρώτη φορά στο άνοιγμα σχολείων χωρίς εκπαιδευτικούς στις 11/9/2015, προκαλεί δυσβάστακτο κόστος σε χιλιάδες εκπαιδευτικούς που παραμένουν εγκλωβισμένοι, μέσα σε συνθήκες αβεβαιότητας.
Οι ευθύνες της απελθούσας πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΟΠΑΙΘ είναι τεράστιες.
Έστω και την τελευταία στιγμή είναι απαραίτητο αφενός μεν, να ολοκληρωθούν άμεσα οι διαδικασίες των υπηρεσιακών μεταβολών ώστε να περιοριστούν όσο είναι πλέον δυνατό οι επιπτώσεις αυτής της αλλοπρόσαλλης πολιτικής στη λειτουργία των σχολείων, αφετέρου να υπάρξει ρύθμιση για τις χιλιάδες οικογένειες των εκπαιδευτικών που έχουν αιτηθεί απόσπαση και αυτή τη στιγμή βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: