slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ Λαφαζάνης: Το «Οχι» του ελληνικού λαού δεν μπορεί να μετατραπεί σε ταπεινωτικό «Ναι»



Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ξεκαθάρισε ότι επιθυμεί μια βιώσιμη λύση για το ελληνικό χρέος, αλλά αντιτάχθηκε στο 3ο Μνημόνιο με αυστηρούς όρους λιτότητας, το οποίο συζητά η ελληνική κυβέρνηση τις τελευταίες ώρες.

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης μίλησε στο Reuters, αναφέροντας ότι δεν συμφωνεί με ένα νέο πρόγραμμα αυστηρών μέτρων λιτότητας που δεν θα αφήνει περιθώρια για ανάπτυξη.

«Δεν θέλουμε να προσθέσουμε και ένα 3ο μνημόνιο με τη λογική της αυστηρής λιτότητας, το οποίο δεν θα δίνει καμία προοπτική στη χώρα», ανέφερε ο κ. Λαφαζάνης.



Μιλώντας σήμερα σε ενεργειακό συνέδριο ο κ. Λαφαζάνης μεταξύ άλλων είπε: «Η Ελλάδα επιδιώκει να επιτύχει άμεσα συμφωνία με τους θεσμούς, θέλουμε όμως μια συμφωνία που να σέβεται την αξιοπρέπεια της χώρας και του λαού και να ανοίγει παράθυρα για διέξοδο από τη σημερινή κριση. Δεν θέλουμε στα δυο αποτυχημένα μνημόνια να προσθέσουμε ένα τρίτο μνημόνιο σκληρής λιτότητας, βασάνων και στερήσεων του ελληνικού λαού χωρίς μάλιστα να δίνεται καμία προοπτική στον τόπο».

«Το "όχι" του ελληνικού λαού δεν πρόκειται να μετατραπεί σε ταπεινωτικό "ναι" σε καινούργια μνημονιακά κρεματόρια» ανέφερε ο κ. Λαφαζάνης και πρόσθεσε: «Ξέρουμε ότι εδώ που φτάσαμε, όλες οι επιλογές είναι δύσκολες και δύσβατες. Η χειρότερη όμως, η πιο εξοντωτική, ταπεινωτική και ανυπόφορη είναι μια συμφωνία παράδοσης, λεηλασίας και υποταγής της χώρας και του λαού. Αυτήν την επιλογή δεν θα την κάνουμε ποτέ, όχι μόνο γιατί θα φέρει ακόμα μεγαλύτερο πόνο στους Έλληνες πολίτες, αλλά και γιατί είναι μια επιλογή χωρίς αύριο και προοπτική».

Ο υπουργός υποστήριξε ότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται σε ομηρεία, ούτε με το πιστόλι στον κρόταφο και έτοιμη να αποδεχθεί τετελεσμένα, αλλά διαθέτει πολλές επιλογές, ενώ χαρακτήρισε ως βαρύτατη εγκληματική πράξη την καθήλωση του ΕLA που οδήγησε σε αναγκαστικό κλείσιμο τις τράπεζες. Επανέλαβε ότι κανένας λαός σε ειρηνική περίοδο δεν υπέστη τόσα μαρτύρια και δεν δέχτηκε τόσους εκβιασμούς και τελεσίγραφα από τους λεγόμενους εταίρους του όσο ο ελληνικός λαός τα τελευταία πέντε χρόνια και εξέπεμψε μήνυμα ελπίδας και προοπτικής ότι «η Ελλάδα μπορεί να κερδίσει και αυτή τη μεγάλη άνιση μάχη όπως τόσες άλλες που έδωσε με ηρωισμό στο παρελθόν και τις κέρδισε».

Πηγή: Λαφαζάνης: Το «Οχι» του ελληνικού λαού δεν μπορεί να μετατραπεί σε ταπεινωτικό «Ναι» | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/news/216256/lafazanis-ohi-toy-ellinikoy-laoy-den-mporei-na-metatrapei-se-tapeinotiko-nai#ixzz3fO0QJgOJ

Δεν υπάρχουν σχόλια: