slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ομιλία Φώφης Γεννηματά Προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη


"Απευθύνομαι στον ελληνικό λαό, στους πολίτες, σε αυτούς που σήκωσαν το φορτίο της κρίσης για να τους πω ότι οι θυσίες τους και οι προσπάθειες τους πέντε χρόνια τώρα, εξανεμίζονται σε μια μόνο στιγμή, σε μια μόνο απόφαση"

Φίλες και Φίλοι, Συντρόφισσες και Σύντροφοι,
Ακούσαμε πριν από λίγη ώρα το διάγγελμα του Πρωθυπουργού.
Ο κ. Τσίπρας για μια ακόμη  φορά είναι εκτός τόπου και χρόνου. Σαφέστατα οδηγεί την Ελλάδα έξω από την Ευρώπη, έξω από την ζώνη του ευρώ, με όρους χρεοκοπίας, φτωχοποίησης και καταστροφής.
Το διάγγελμά του είναι για μια ακόμη φορά ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟ, γεμάτο εμμονές, ψέματα και πλαστά διλήμματα.
Οι πολίτες δεν παγιδεύονται πια!

Θυμούνται τι έλεγε πριν τις εκλογές υποσχόμενος τα πάντα στους πάντες. Τώρα όμως ξέρουν πολύ καλά τι έπραξε 5 μήνες τώρα, κοροϊδεύοντας τους πάντες και για τα πάντα.
Δεν μπορεί να δώσει καμία εγγύηση για μισθούς, συντάξεις, καταθέσεις, όταν οι Τράπεζες κλείνουν, οι συντάξεις δεν καταβάλλονται, η οικονομία βουλιάζει και η ανεργία φουντώνει.
Η δήθεν «περήφανη» αλλά αλλοπρόσαλλη και επικίνδυνη διαπραγμάτευση των κ.κ. Τσίπρα, Βαρουφάκη, Καμμένου και όλων των Υπουργών, έφερε τη χώρα σε μια αληθινή τραγωδία.
Αποτυπώνεται στις εικόνες ντροπής και στις ουρές της απόγνωσης και της ταπείνωσης των συνταξιούχων, των εργαζομένων, των επαγγελματιών, μπροστά στις κλειστές τράπεζες και τις επιχειρήσεις σε ασφυξία.
Ο κ. Τσίπρας αρνείται δήθεν το μνημόνιο, την ίδια ώρα που ζητά να υπογράψει νέο με επαχθέστερους όρους για όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, για όλες τις γενιές και κυρίως τους νέους ανθρώπους. Έχει καταστήσει την Ελλάδα αδύναμη, απομονωμένη και ευάλωτη.
Ο κ. Τσίπρας και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ στιγματίζονται ιστορικά ως ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση της χρεοκοπίας.
Το ΠΑΣΟΚ, τα στελέχη και οι φίλοι του, οι δημοκρατικοί πολίτες, κάθε προοδευτικός άνθρωπος, στέλνουμε απόψε όλοι ΜΑΖΙ το καθαρό, μήνυμα από τη Θεσσαλονίκη:
ΩΣ ΕΔΩ!!
Δεν είναι μήνυμα μόνο αγωνίας, ανησυχίας, θυμού και
απόγνωσης!
Είναι μήνυμα ΑΠΟΦΑΣΗΣ!
Να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα για την Ελλάδα.
Να βγούμε από το αδιέξοδο μιας γκρίζας βαθιάς μελαγχολικής πραγματικότητας.
Μια πραγματικότητα που δεν αξίζει στην Ελλάδα και τους Έλληνες!
Ο κυρίαρχος ελληνικός λαός του κ. Τσίπρα, ταπεινώνεται. Απέτυχαν, θα έπρεπε ήδη να έχουν παραιτηθεί.
Φίλες και Φίλοι,
Σήμερα είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη ημέρα για την πατρίδα μας.
Μετά από 5 πέτρινα χρόνια κρίσης, θυσιών, απωλειών και μεγάλης προσπάθειας των Ελλήνων, ξημέρωσε μια μαύρη μέρα.
Είναι η πρώτη φορά από την άνοιξη του 2010, που η Ελλάδα δεν έχει την προστασία και τη χρηματοδότηση του μηχανισμού στήριξης ενώ παραμένει πιο μακριά από ποτέ από τις αγορές.
  • Με μηδενική ρευστότητα
  • με οριστική απώλεια πάνω από 12.7 δις ευρώ, που παρακρατήθηκαν οριστικά από τον ESM(10.9 + 1.8) δις,
  • την οικονομία νεκρή ,
  • τις τράπεζες κλειστές και ουσιαστικά εκτεθειμένες στο έλεος του ESM και της ΕΚΤ,
  • με μη καταβολή εμπρόθεσμα των οφειλόμενων δόσεων του ΔΝΤ για τις οποίες μάλιστα είχε ήδη δοθεί παράταση.
Είναι μια κατάσταση τραγική με ολέθριες επιπτώσεις για την Ελλάδα τις επόμενες δεκαετίες αν ο ΕSΜ, η ΕΚΤ, το ΔΝΤ κάνουν αυστηρή και τυπική εφαρμογή όλων των προβλεπομένων δικαιωμάτων τους.
Υπό αυτές τις ιστορικά τραγικές για τη πατρίδα συνθήκες, το μήνυμα μας απόψε απευθύνεται στον Πρωθυπουργό και τη κυβέρνηση του.
Είναι μήνυμα χωρίς περιστροφές, υποσημειώσεις, αστερίσκους και προϋποθέσεις
ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΠΑΙΧΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!
ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΜΠΛΟΦΕΣ ΜΕ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ ΤΗ ΖΩΗ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ!
Δεν υπάρχει ημέρα ούτε ώρα ούτε περιθώριο, η Ελλάδα να αιωρείται πάνω από το γκρεμό της οριστικής και αμετάκλητης καταστροφής!
Οδεύουμε σε ένα δημοψήφισμα παράνοια που δεν έχει περιεχόμενο.
Η χώρα χάνει και άλλο χρόνο. Ο Πρωθυπουργός προσπαθεί να μεταφέρει την ευθύνη της απόφασης στην πλάτη των Ελλήνων πολιτών.
Διχάζει τη χώρα για να μην διχάσει το ΣΥΡΙΖΑ.
Πέντε μήνες μετά τις εκλογές, η αποτυχημένη διαπραγμάτευση του κ. Τσίπρα οδήγησε στο απόλυτο αδιέξοδο.
Και πίσω από την επιλογή του δήθεν δημοψηφίσματος κρύβεται η αποτυχία και η χρεοκοπία.
ΕΩΣ ΕΔΩ ΛΟΙΠΟΝ!
Φίλες και Φίλοι,
Σε αυτή την κατάσταση η χώρα δεν έφτασε από ατύχημα   ούτε από θεομηνία.
Ναι, είναι αλήθεια ότι για την κρίση και τις δυσκολίες που περάσαμε, οι ευθύνες είναι διαχρονικές, αφορούν το σύνολο του πολιτικού συστήματος και κυρίως τα κόμματα που είχαν την ευθύνη διακυβέρνησης.
Ναι, είναι αλήθεια ότι τα προηγούμενα 5 χρόνια η χώρα έμεινε όρθια με πολύ δύσκολες αποφάσεις και σε αυτή τη προσπάθεια που ξεκίνησε με εξαιρετικά δυσμενείς όρους και αφόρητη πίεση χρόνου υπήρξαν λάθη, αστοχίες, αδικίες.
Είναι όμως, επίσης, αλήθεια ότι είχαν αποφευχθεί τα χειρότερα και η προσπάθεια και οι θυσίες των πολιτών δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για σταδιακή έξοδο από την κρίση με ασφαλή βήματα.
Αντί να αξιοποιήσουν τα όποια θετικά αποτελέσματα, προχώρησαν στη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, συμφωνία που ποτέ δεν εφάρμοσαν. Την έκρυψαν για να εξαπατήσουν το λαό ότι δήθεν δεν αποτελούσε παράταση του μνημονίου. Γι’ αυτό δεν ήλθε για ψήφιση στη Βουλή. Με αστείες δικαιολογίες.
Και το κυριότερο αρνήθηκαν οι ίδιοι την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας.
Πήραν χρόνο χωρίς χρήμα
Χρόνο όχι για τη χώρα αλλά για τον εαυτό τους.
Για να φτιάξουν το σχέδιο που δεν είχαν, να αντιληφθούν τους πραγματικούς συσχετισμούς και τον τρόπο λειτουργίας της Ε.Ε που καμία σχέση δεν είχε με τις φαντασιώσεις τους.
Κυρίως όμως χρόνο για επικοινωνιακά ή μάλλον προπαγανδιστικά παιγνίδια για την προσγείωση τους στην πραγματικότητα και τη διαχείριση των εσωκομματικών τους αντιφάσεων , αντιθέσεων και ισορροπιών.
Επί 2 μήνες, μετά τις 20 Φεβρουαρίου, πελαγοδρομούσαν χωρίς σχέδιο και ιεράρχηση, με εκθέσεις ιδεών και δημιουργική ασάφεια χωρίς να αναλογιστούν ότι η ασάφεια μιας συμφωνίας όσο περνάει ο χρόνος και τα χρήματα τελειώνουν, ευνοεί τον πλέον ισχυρό των εταίρων.
Στο μέσο της διαπραγμάτευσης ενώ ο Πρωθυπουργός ομολόγησε την αποτυχία και το χάσιμο χρόνου αντικαθιστώντας τον καθ’ ύλη αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών με Αναπληρωτή Υπουργό από άλλο Υπουργείο, τον διατήρησε παράλληλα στη θέση του επιτείνοντας την σύγχυση.
Δεν διαμορφώσανε μια εθνική στρατηγική διαπραγμάτευσης με τη σύμπραξη όλων των δυνάμεων του συνταγματικού τόξου.
Έφεραν τη χώρα σε ασφυξία και κρίση ρευστότητας στην οικονομία.
Έτσι φτάσαμε στο τελικό στάδιο της διαπραγμάτευσης χωρίς χρόνο και χωρίς χρήμα με την πλάτη στο τοίχο και με ανάγκη για την κάλυψη ενός δημοσιονομικού κενού  3,5-4 δις επιπλέον, από τις αρχικές απαιτήσεις των εταίρων, στην αρχή της χρονιάς.
Ανάγκη που η δική τους αποτυχία στην οικονομία δημιούργησε.
Η έτσι και αλλιώς δυσχερέστερη πια θέση της χώρας επιβαρύνθηκε από το πλαίσιο της τελικής φάσης διαπραγμάτευσης που το καθόρισε η κυβέρνηση.
Απέρριψαν κάθε πρόταση για διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. Η συζήτηση με τους εταίρους με ευθύνη της κυβέρνησης, περιορίστηκε αποκλειστικά σε ποια και σε πόσα αμιγώς δημοσιονομικά μέτρα θα περιλαμβάνει η συμφωνία, προσφέροντας εύκολες αφορμές στους εταίρους για τη μεγέθυνση των απαιτήσεων τους.
Επέλεξαν οι ίδιοι τελικά ένα μείγμα υφεσιακών μέτρων 8 δις ευρώ για τα έτη 2015-2016, που έπληττε τα νοικοκυριά, τη μεσαία τάξη και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και υποθήκευε τις προοπτικές παραγωγικής ανασυγκρότησης της οικονομίας.
 Φίλες και Φίλοι,
Οι ευθύνες δεν ανήκουν μόνο στη μία πλευρά.
Επανειλημμένα, ειδικά τον τελευταίο καιρό αναφερθήκαμε σε ακραίες προτάσεις των εταίρων και ζητήσαμε την απόσυρσή τους.
Ενδεικτικά αναφέρω το 23% ΦΠΑ στην εστίαση και τον τουρισμό και την υπερφορολόγηση των αγροτών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την κατάργηση του ΕΚΑΣ κλπ.
Αναφερθήκαμε σε ορισμένους κύκλους μεταξύ των εταίρων που επιθυμούν το Grexit και στην ανάγκη αντιμετώπισής τους.
Σήμερα όλοι συνειδητοποιούν ότι οι επιλογές της κυβέρνησης διευκολύνουν αυτούς που δεν θέλουν την Ελλάδα στο ευρώ
Τι ζητάει αυτή τη στιγμή ο Πρωθυπουργός από τον Έλληνα; Να πάει την Κυριακή να πει όχι και να ταυτιστεί η ελληνική φωνή με τη φωνή του Σόιμπλε, των ακραίων νεοφιλελεύθερων κύκλων; Των ακραίων νεοφιλελεύθερων που θέλουν την Ελλάδα εκτός ευρώ και εκτός Ευρώπης;
Εμείς στο ΠΑΣΟΚ έχουμε με σαφήνεια και ευθέως επικρίνει και κατακρίνει τους δανειστές και τις νεοφιλελεύθερες εμμονές ορισμένων συντηρητικών κύκλων.
Είμαστε σοσιαλδημοκράτες και η συντηρητική επιλογή της ακραίας λιτότητας που κυριαρχεί στην Ευρώπη, δεν μας εκφράζει.
Επιδιώξαμε όμως παράλληλα να μην κόψουμε τις γέφυρες συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων στο εσωτερικό της χώρας αλλά και να μείνουν ανοιχτές οι πόρτες του διαλόγου με τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς και τους εταίρους μας.
Ζήτησα πριν 4 ημέρες με δημόσια παρέμβαση μου προς τους Πρωθυπουργούς της Ευρωζώνης και τον κ. Τσίπρα, τη σύγκλιση Έκτακτης Συνόδου Κορυφής για την επανέναρξη του διαλόγου, με την αναγκαία παράταση του προγράμματος και τη διασφάλιση της ρευστότητας των τραπεζών. Και αυτό προσπάθησα όλο αυτό το διάστημα.
Εξέλιξη που βέβαια θα ακύρωνε τις ακραίες προτάσεις από την πλευρά των δανειστών, όσο και το πολωτικό διχαστικό δημοψήφισμα της Κυβέρνησης.
Επίσης ζήτησα με επιστολή μου προς τις ηγεσίες των σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων που μετέχουν σε κυβερνήσεις και τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε, να αναλάβουν ανάλογες πρωτοβουλίες ώστε να εκφρασθεί η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Να αποτρέψουν τοποθετήσεις που δημιουργούν παρερμηνείες και επηρεάζουν αρνητικά την προοπτική αυτή.
Συντρόφισσες και Σύντροφοι,
Για το ΠΑΣΟΚ, για την Δημοκρατική Παράταξη, ο δρόμος ήταν και είναι ένας και μία η επιλογή.
Αν ο Πρωθυπουργός επιμείνει να οδηγήσει τη χώρα σε αυτό το κάλπικο δημοψήφισμα
ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΛΛΗΜΑΤΑ
ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
ΝΑΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ
ΣΤΗ ΧΡΕΟΚΩΠΙΑ
ΣΤΗΝ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ
ΣΤΗ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΔΙΧΑΣΜΟ
Ποια είναι η πρόταση που καλούνται να ψηφίσουν οι πολίτες, το πρόγραμμα τελείωσε.
Θα έβαζαν την δική τους πρόταση στην κρίση του Ελληνικού λαού; Ποιες ήτανε οι διαφορές;
Μήπως και οι 2 δεν πρότειναν την διατήρηση του ΕΝΦΙΑ;
Μήπως και οι 2 δεν πρότειναν μεγάλες αυξήσεις στο ΦΠΑ, στα τρόφιμα, στην εστίαση, στον τουρισμό, που θα επιβαρύνουν τα ελληνικά νοικοκυριά;
Μήπως και οι 2 δεν αποδέχονται μειώσεις συντάξεων (ο ένας ευθέως, ο άλλος εμμέσως μέσων αύξησης των εισφορών) και αύξηση των φόρων εισοδήματος;
Μήπως και οι 2 δεν αποδέχονται υφεσιακά μέτρα, και παρεμβάσεις που δεν υπηρετούν τις πρακτικές ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας (αυξήσεις φόρων και εισφορών στις επιχειρήσεις, προβλήματα στον τουρισμό κ.ά.);
Μήπως δεν έχουν συμφωνήσει σε μείωση των αμυντικών δαπανών και στις μεγάλες ιδιωτικοποιήσεις παρά τα κροκοδείλια δάκρυα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ;
Όλα αυτά δεν ήταν στην δική τους πρόταση;
Υπάρχουν και μερικά ακόμα ιδιαίτερα κρίσιμα, αμείλικτα ερωτήματα που δεν μπορούν να μένουν αναπάντητα.
Από τον Πρωθυπουργό που γίνεται ο κήρυκας του ΟΧΙ και της ρήξης ο λαός δικαιούται και απαιτεί μερικές ακόμα καθαρές απαντήσεις.
  • Τι άραγε, θα σημάνει το «όχι» τη Κυριακή;
  • Ποιος μηχανισμός ή ποιος κανόνας διασφαλίζει πως θα συνεχιστεί η διαπραγμάτευση, αν επικρατήσει το «όχι»,
  • Ποιο πλάνο υπάρχει για τη χρηματοδότηση της χώρας και τη ρευστότητα των τραπεζών την επόμενη μέρα;
  • Πως θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις;
  • Ποιο είναι το πακέτο μέτρων που θα επιβάλει η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει την κρίση;
Πώς θα αποφασίσει ο πολίτης, αν δεν ξέρει ποιος είναι ο άλλος δρόμος. Αν δεν ξέρει τι τον περιμένει;
Ή μήπως το «όχι» στους θεσμούς θα φέρει, ως δια μαγείας, το οριστικό τέλος της κρίσης; Ο κ. Τσίπρας ζητά ένα ΟΧΙ για να πει το μεγάλο ΝΑΙ να φέρει το Τρίτο Μνημόνιο. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής του.
Μερικοί ρωτούν: Κι εγώ που έχω υποστεί τόσα όλα αυτά τα χρόνια τι έχω να χάσω;
Μα θα χάσεις πολλά!
Γιατί αν είσαι μισθωτός του δημοσίου ή συνταξιούχος, θα δεις λόγω της βύθισης της οικονομίας και των εσόδων του κράτους, μέρος του μισθού ή της σύνταξης σου να αντικαθίσταται με υποσχετικά έγγραφα (IOU), χαρτάκια.
Γιατί αν είσαι αγρότης θα δεις το 50% του εισοδήματος σου να εξαφανίζεται. Χάνονται 30 δις πόροι που προορίζονται για την ελληνική περιφέρεια, τις επιδοτήσεις και τις υποδομές.
Όταν δεν πληρούνται δημοσιονομικοί κανόνες συμμετοχής μιας χώρας, αναστέλλεται κάθε κοινοτική χρηματοδότηση.
Γιατί αν είσαι άνεργος δεν θα έχεις ούτε πρόγραμμα ενίσχυσης της απασχόλησης ούτε προοπτική.
Ο εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα θα ζει με το φόβο της απόλυσης σε επιχειρήσεις χωρίς αύριο.
Γιατί αν είσαι μικρομεσαίος επιχειρηματίας θα συνεχίσεις να βιώνεις την οικονομική ασφυξία χωρίς την ελπίδα των πόρων του ΕΣΠΑ.
Γιατί το ελληνικό νοικοκυριό θα ξαναζήσει την αύξηση του τιμάριθμου του υψηλού πληθωρισμού.
Γιατί οι καταθέσεις στις τράπεζες θα υποστούν ένα σημαντικό “κούρεμα” στις αποταμιεύσεις μιας ζωής.
Γιατί σ’ ένα βυθισμένο κράτος θα υποβαθμιστούν ακόμα περισσότερο οι υπηρεσίες στην υγεία, στην παιδεία, η ποιότητα των δημοσίων αγαθών.
Γιατί θα πολλαπλασιασθούν οι φτωχοί και οι απελπισμένοι στην χώρα.
Αυτά προσπαθούμε να προλάβουμε.
Να μην είναι οι επιπτώσεις, οι θυσίες για τον Έλληνα πολύ μεγαλύτερες από αυτές που θέλει να απορρίψει.
Το ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην Ευρώπη, αποτελεί ένα σταυροδρόμι για τη χώρα, την κοινωνία, την οικονομία, την ίδια την ύπαρξη της Ελλάδας.
Το ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην Ευρώπη υψώνει νέα τείχη και εμείς ως ΠΑΣΟΚ πιστεύουμε ότι πρέπει να τα γκρεμίσουμε με περισσότερη αλληλεγγύη, Δημοκρατία, Ανάπτυξη, και τη διαμόρφωση ενός νέου Κοινωνικού Κράτους.
Δεν αρκεί ένα ΟΧΙ, χρειάζεται αγώνας για την αλλαγή συσχετισμών.
Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές δεν θα αλλάξουν με αυτοκτονίες κρατών και γραφικές αναφορές στο Κούγκι, ούτε με νταούλια που παίζουν χορούς του Ζαλόγγου.
Φίλες και Φίλοι,
Απευθύνομαι στον ελληνικό λαό, στους πολίτες, σε αυτούς που σήκωσαν το φορτίο της κρίσης για να τους πω ότι οι θυσίες τους και οι  προσπάθειες τους  πέντε χρόνια τώρα, εξανεμίζονται σε μια μόνο στιγμή, σε μια μόνο απόφαση.
Απευθύνομαι στους νέους και τις νέες της χώρας μας για να τους πω ότι το μέλλον τους είναι στην Ευρώπη.
Μαζί θα παλέψουμε να ζήσουν σε μια ευρωπαϊκή χώρα και όχι χώρα απομονωμένη, εκκρεμές ανάμεσα στην ανατολή και την δύση.
Ζητώ από τους νέους και τις νέες να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να διεκδικήσουν, να απαιτήσουν, να επιβάλλουν το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας.
Να κάνουν μια καθαρή επιλογή. Να ζήσουν σε ένα ασφαλές και πολιτισμένο ευρωπαϊκό περιβάλλον.

Συντρόφισσες και Σύντροφοι,
Απευθύνομαι στον καθένα και στην καθεμιά από εσάς προσωπικά.
Κάνω έκκληση πατριωτικού καθήκοντος στην παράταξη μας.
Η υπόθεση αυτή είναι εθνική και γι αυτό το ΠΑΣΟΚ πρέπει να την κάνει δική του υπόθεση!
Γι’ αυτό θέλω να σας ζητήσω να δώσουμε μ’ όλες μας τις δυνάμεις αυτή τη μάχη.
Με αυτόνομο λόγο, με συνεννόηση και κοινή δράση με τις δυνάμεις που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.
Μακριά από την λογική των μετώπων που δημιουργούν πόλωση και διχασμό.
Τώρα που το πλαστό δίλλημα μνημόνιο – αντιμνημόνιο έσβησε ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να δημιουργήσει ένα νέο δίλλημα για να έχει λόγο ύπαρξης.
Δίνουμε τέλος στα διλλήματα
Είμαστε με την Ελλάδα και τους Έλληνες, μέσα στην ενωμένη Ευρώπη.
Λέμε ΝΑΙ
Γιατί η Ευρώπη, είναι Ελλάδα
Η Ελλάδα μας, που θέλουμε να την δούμε ξανά δυνατή, ξανά φωτεινή, ξανά ενωμένη.
Μπορούμε

Δεν υπάρχουν σχόλια: