slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Σύρου: «Πολιτικές εξελίξεις, Διαπραγμάτευση, Κυβέρνηση της Αριστεράς, Ρόλος του κόμματος»


Την Κυριακή 21 Ιουνίου στην κατάμεστη Αίθουσα Ρίτσου του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, πραγματοποιήθηκε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Σύρου με ομιλητές τους Χριστόφορο Βερναρδάκη, (γραμματέα συντονισμού κυβερνητικού έργου), Πάνο Λάμπρου (Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ) και τους βουλευτές Κυκλάδων Αντώνη Συρίγο, και Νίκο Συρμαλένιο με θέμα: «Πολιτικές εξελίξεις, Διαπραγμάτευση, Κυβέρνηση της Αριστεράς, Ρόλος του κόμματος».
Πολίτες της Σύρου, μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ γέμισαν την αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Σύρου παρακολούθησαν τις τοποθετήσεις των ομιλητών και στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση και ερωτήσεις.

Ο Χριστόφορος Βερναρδάκης έθεσε τους πέντε άξονες της κυβερνητικής πολιτικής: κατάργηση της μνημονιακής νομοθεσίας και ανατροπή των θεσμοθετημένων πολιτικών λιτότητας, ασφαλιστικό σύστημα χωρίς μειώσεις συντάξεων και ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, εργασιακά (κατώτατος μισθός, συλλογικές συμβάσεις), μικρά πρωτογενή πλεονάσματα για ανάπτυξη και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, δομική αναδιάρθρωση και απομείωση του χρέους.



Ο Πάνος Λάμπρου τοποθετήθηκε ότι πρέπει να υπάρξει συνολική λύση με διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και αναπτυξιακή πολιτική. Επεσήμανε ότι δεν θα υπογραφεί μια «οποιαδήποτε συμφωνία» αλλά μια συμφωνία που θα βάζει τέλος στη λιτότητα και τα μνημόνια και ότι θα επακολουθήσει «μπαράζ» νομοθετικών ρυθμίσεων εφαρμογής της πολιτικής το ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αντώνης Συρίγος αναφέρθηκε στα σημαντικά νομοσχέδια που έχουν ήδη ψηφιστεί και αναδεικνύουν την διαφορετική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, επεσήμανε ότι για πρώτη φορά γίνεται πραγματική διαπραγμάτευση και ότι η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να διαταραχθεί. Τέλος ο Νίκος Συρμαλένιος, αναφέρθηκε στις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση για να εφαρμόσει την πολιτική της, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα της Υγείας, και έκλεισε λέγοντας ότι η οικονομική ανάπτυξη της Σύρου έχει πληγεί ανεπανόρθωτα και αναφέρθηκε στα στα μεγάλα προβλήματα της (Νεώριο, Νοσοκομείου, μικρομεσαίες επιχειρήσεις).

Στη τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ Σύρου στην έναρξη της εκδήλωσης επισημάνθηκε η σημασία των εκδηλώσεων αυτών, έγινε αναφορά στην ιστορική αλλαγή του Γενάρη που άνοιξε το δρόμο για την απαλλαγή από τα μνημόνια, τις πολιτικές λιτότητας και τις συνέπειές τους και τονίστηκε ότι η νίκη αυτή είναι αποτέλεσμα των εργατικών και λαϊκών αγώνων των τελευταίων χρόνων.

Έγιναν τοποθετήσεις από πολίτες, διάλογος και απαντήθηκαν οι ερωτήσεις που τέθηκαν. Θα ακολουθήσουν και άλλες ανοιχτές εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ Σύρου γιατί θεωρούμε ότι το κόμμα πρέπει να είναι ανοιχτό στην κοινωνία και στις απόψεις της

Δεν υπάρχουν σχόλια: