slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

“Πρώτη φορά Αριστερά”: Ο Κατρούγκαλος ξαναφέρνει στο ΕΣΥ γιατρούς που έπαιρναν “φακελάκι”

12%
Ο περίφημος «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει», Γιώργης Κατρούγκαλος (ο μαντηλάκιας, ο καραμπουζουκλής) εκτός από τα δικά του ρουσφέτια –εκείνων που αναλάμβανε τις υποθέσεις τους, το δικηγορικό του γραφείο- ξαναφέρνει στο δημόσιο και τους επίορκους γιατρούς που συνελήφθησαν στα πράσα να παίρνουν φακελάκι!
Βάσει του… περίφημου νόμου Κατρούγκαλου που δρομολογεί την επαναφορά τους, εκτιμάται ότι σε ό,τι αφορά το ΕΣΥ οι επίορκοι που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα είναι περί τους 60 και κατανέμονται σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας.

Σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, οι γιατροί “επιστρέφουν” στα νοσοκομεία και συγκεκριμένα στα πειθαρχικά συμβούλια καθε μονάδας εφόσον υπάρχουν, για να κριθεί εκ νέου η υπόθεση τους.

Θεωρητικά το συμβούλιο μπορεί να την “κλείσει” ή να την παραπέμψει σε ανώτερο πειθαρχικό. Στην πράξη, ωστόσο, αυτο που καταγγέλλεται ότι συμβαίνει είναι ότι τα πειθαρχικά συμβούλια συγκαλούνται κατά περίπτωση ανάλογα με τον επίορκο καθε φορά.

Οι “αριστερές” πολιτικές αποχρώσεις των επίορκων φαίνεται οτι παίζουν σημαντικό ρόλο για την πλήρη επαναφορά τους στο ΕΣΥ, καθώς σε κάποια νοσοκομεία τα συμβούλια δεν συγκαλούνται… καθόλου, και με την παρέλευση της προθεσμίας που ορίζει ο νομος, ο επίορκος επανατοποθετείται αυτοδικαίως.

Σε άλλες, πάλι, περιπτώσεις, τα συμβούλια βγάζουν… λάδι τους γιατρούς κρίνοντας οτι οι πράξεις τους είτε αφορούν φακελακι είτε παράτυπη προμηθεια είτε άλλη συμπεριφορά δεν συνεπάγονται κάποια ποινή…

Δεν υπάρχουν σχόλια: