slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Οι προτάσεις του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου για την ακτοπλοϊκή συγκοινωνία της Νάξου

Τις προτάσεις του για την ακτοπλοϊκή συγκοινωνία της Νάξου, έθεσε στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (που πραγματοποιήθηκε στη Νάξο 21 με 22 Μαΐου 2015) ο εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος του νησιού.
Μεταξύ άλλων ο Εμποροεπαγγελματικός, ζήτησε περισσότερα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια και με συχνότερη ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Σύρο, καθώς και σύνδεση της Ν'αξου με Θεσσαλονίκη, Κρήτη και Σάμο. 
Πιο συγκεκριμένα οι προτάσεις του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου που τέθηκαν στη συνεδρίαση του ΣΑΣ είναι οι εξής:
  1. Να ενισχυθούν οικονομικά και να εμπλουτιστούν τα Ενδοκυκλαδικά Επιδοτούμενα δρομολόγια και να υπάρχει καθημερινή πρόσβαση στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, τη Σύρο, (λόγω αυξημένης ζήτησης για μεταφορά ασθενών στο Νοσοκομείο Σύρου τόσο και στις υπηρεσίες που βρίσκονται στην Πρωτεύουσα ώστε να αποφεύγονται τα περιττά έξοδα και η ταλαιπωρία του κόσμου).
  2. Ζητάμε και είναι επιβεβλημένο κάθε τέλος του χρόνου να εξασφαλίσουμε, να δημοσιεύονται στα συστήματα κρατήσεων των εισιτηρίων όλα τα δρομολόγια της επόμενης χρονιάς, έτσι ώστε όλοι οι επαγγελματίες που ασχολούνται με τον τουρισμό αλλά και οι επισκέπτες να τα γνωρίζουν εκ των προτέρων. 
  3. Θέλουμε τουλάχιστον κατά τους θερινούς μήνες όσον αφορά τα διπλανά νησιά Μύκονο & Σαντορίνη, τα δρομολόγια των πλοίων να είναι μετά τις αφίξεις των charters και των αφίξεων των αεροπλάνων από το εξωτερικό ώστε να μπορούν οι επισκέπτες να φτάσουν στον τελικό τους προορισμό αυθημερόν.
  4. Επιθυμούμε επικοινωνία με Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Σάμο και στα δρομολόγια αυτά, τα πλοία να προσεγγίζουν και το κομβικό λιμάνι της Νάξου, ώστε να συνδεθεί η Ηπειρωτική με την Νησιωτική Ελλάδα.
  5. Τέλος, προτείνουμε στα δρομολόγια Βορείου Αιγαίου προς Δωδεκάνησα να περιλαμβάνεται και η Νάξος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: