slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Τα θέματα του νοσοκομείου Σύρου στην 2η ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου


Συνάντηση με τον διοικητή της 2η ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου κ. Καρβούνη είχαν σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Λεονταρίτης, ο διοικητής και ο διευθυντής του Γ.Ν. Σύρου κ.κ. Πετράκης και Τρίτζαλης αντίστοιχα, προκειμένου να τον ενημερώσουν για τα πολύ μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο της υγείας στην Περιφερειακή Ενότητα Κυκλάδων.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έγινε λεπτομερής αναφορά στα θέματα του νοσοκομείο της Σύρου, αλλά και σε όσα αφορούν στο ΠΕΔΥ, την εξέλιξη της προμήθειας του εξοπλισμού του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Κουφονησίων και τα Κέντρα Υγείας των νησιών.
Όπως δήλωσε ο κ. Λεονταρίτης, «υπήρξε μια ειλικρινής και εις βάθος προσέγγιση των προβλημάτων που αφορούν την υγεία στα νησιά μας», ενώ δεν παρέλειψε να τον ενημερώσει και για την πρωτοβουλία που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου προσφέροντας κίνητρα (κάλυψη εξόδων διαμονής και διατροφής) στους γιατρούς που θα επιλέξουν να υπηρετήσουν στις μονάδες υγείας του Νοτίου Αιγαίου.

Από την πλευρά του, ο κ. Καρβούνης επεσήμανε ότι και η 2η ΔΥΠΕ κατέβαλε προσπάθειες ώστε να υπάρξουν κι επιπλέον κίνητρα, τα οποία θα χρηματοδοτηθούν από Ίδρυμα και θα αφορούν α) στην κάλυψη των εξόδων για τηντρίμηνη μεταπτυχιακή εκπαίδευση σε νοσοκομεία της Αμερικής γιατρών που θα αποφασίσουν να στελεχώσουν τις μονάδες υγείας στις Κυκλάδες και β) στην κάλυψη των δαπανών για την εκπόνηση μελετών, ύψους έως 5.000€, που αφορούν την υγεία των τοπικών κοινωνιών στη νησιωτική Ελλάδα.

Τα θέματα της ίδιας ατζέντας θα τεθούν υπόψη και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: