slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΠΑΣΟΚ: Δύο φορές αντισυνταγματική η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ)!!!


Πυρ κατά βούληση από το ΠΑΣΟΚ για την ΠΝΠ - Δηλώσεις Ευ. Βενιζέλου, Φ. Γεννηματά & Οδ. Κωνσταντινόπουλου 

«Ποια είναι η επείγουσα και απρόβλεπτη;»

Το ΠΑΣΟΚ θεωρεί αντισυνταγματική την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης για την υποχρεωτική μεταφορά των αποθεματικών των φορέων του Δημοσίου στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος η ενέργεια της κυβέρνησης έχει δύο πρόσθετες αντισυνταγματικότητες:
Την αναδρομική ισχύ από 17 Μαρτίου. «Η ΠΝΠ έπρεπε να βγει τότε», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ τονίζοντας ότι μόνο ο νόμος μπορεί να προσδώσει τέτοια αναδρομική ισχύ. Και θέτει το ερώτημα: «Η "επείγουσα και απρόβλεπτη" ανάγκη ποια είναι τριάντα τρεις ημέρες μετά;»
Επίσης, το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι η ΠΝΠ παραπέμπει στο μητρώο φορέων γενικής κυβέρνησης της ΕΛΣΤΑΤ που δεν φαίνεται να είναι δημοσιευμένο στο ΦΕΚ. «Τα πρόσεξε αυτά ο κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας; Δεν λυπάται η κυβέρνηση την κα Πρόεδρο της Βουλής και τις παρακαταθήκες της;» καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την ΠΝΠ, δήλωσε:   

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου είναι η αναγκαστική δήμευση των αποθεματικών των δήμων, των περιφερειών, των ασφαλιστικών ταμείων, όλων των φορέων του δημοσίου για να καλυφθούν οι ανάγκες του κράτους λίγων ημερών. 
Είμαστε δυστυχώς ταμειακά χρεοκοπημένοι ως χώρα και την ευθύνη την έχει η κυβέρνηση, που ταλαιπωρεί τον τόπο με μία διελκυστίνδα τριών μηνών. 
Και τώρα τι θέλει να πει στους Ευρωπαίους με τους οποίους διαπραγματεύεται δήθεν σκληρά; «Βοηθήστε μας, υποχωρήστε, δώστε μας λίγα λεφτά ως μία δόση του δανείου για να μην καταστραφούμε». 
Είναι αυτό αξιοπρεπές και αποτελεσματικό επιχείρημα;  Είναι αυτό εθνικά υπερήφανη διαπραγμάτευση;

Σχόλιο Φώφης Γεννηματά στο facebook:
Καταργώντας την αυτοτέλεια της αυτοδιοίκησης, η Κυβέρνηση ουσιαστικά δημεύει τα αποθεματικά των ΟΤΑ. 

Με τη δεύτερη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου , η Κυβέρνηση της Αριστεράς και των ΑΝΕΛ, προχωρεί σε μια Πράξη Απελπισίας, μεταφέροντας όλους τους πόρους της αυτοδιοίκησης και των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Ας μη μιλήσουμε καλύτερα…
Όταν στις αρχές Μαρτίου, εμφανίστηκαν τα πρώτα δημοσιεύματα με πληροφορίες για τη μεταφορά των αποθεματικών των δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδος, το Υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση στην οποία τόνιζε ότι διαψεύδει κατηγορηματικά δημοσιεύματα για δήθεν απόφαση της κυβέρνησης «να χρησιμοποιήσει τα αποθεματικά 40 Δήμων» …


Ο καθένας αναρωτιέται μετά από αυτή την κίνηση τι; Με ποιο τρόπο θα καλύπτει σε λίγο καιρό τις βασικές ανάγκες του Κράτους;
Όσο για την αξιοπιστία;

Σχόλιο Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου στα social media:

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΟΔ (@Odysseas_)
Η χθεσινή ΠΝΠ καλύπτει τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες της κ Δούρου που προκύπτουν λογω μη εφαρμογής απόφασης του ελεγκτικού συνεδρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: