slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Για κάθε νεογέννητο ...φυτεύει 5 δέντρα ο πρόεδρος της Απειράνθου

Γιώργος Μπάκαλος
Το 'πε και το ΄κανε ο πρόεδρος της Απειράνθου Γιώργος Μπάκαλος και για κάθε νεογέννητο Απεραθιτάκι θα φυτεύονται πέντε δέντρα!



Όπως αναφέρει στη σελίδα του στο facebook το Υπερώον Απείρανθος Νάξου, ήταν μια ιδέα του συμπατριώτη του Μανώλη Σταύρου Πολυκρέτη (του Μπέη) που ξεκίνησε να την υλοποιεί από το περασμένο Σάββατο ο πρόεδρος του χωριού.



Του άρεσε, την υιοθέτησε και με την αρωγή της Δημοτικής Αρχής, αλλά κυρίως με την ενεργή, συγκινητική και άοκνη συμπαράσταση της Ομάδας Δράσης και Εθελοντισμού, που αποτελείται από τους νέους (μικρούς και μεγάλους) της Απειράνθου, του Αζαλά και της Μουτσούνας, απέκτησε "σάρκα και οστά"!



Έτσι, το Σάββατο 18 Απριλίου, με συμβολισμό, φύτεψαν 20 δέντρα μεγάλου μεγέθους στο δρόμο Απειράνθου - Μουτσούνας (θέση Καμπί) και κυρίως κοντά στα παγκάκια της Μουτσούνας στη θέση αλμυρό νερό - τούμπα του Ζαφείρη και γενικά στην περιοχή. "Η πράξη αυτή κρύβει την έννοια της ζωής" σημειώνει ο πρόεδρος της Απειράνθου.



Ωστόσο θα πρέπει να τονιστεί ότι τέτοιου είδους ενέργειες είναι παράδειγμα προς μίμηση κι από άλλες κοινότητες, φορείς ή πολίτες...



Όπως αναφέρει στην ίδια δημοσίευση στο facebook το Υπερώο Απειράνθου Νάξου, για καλή αρχή, μετά τη δενδροφύτευση, καλέστηκαν όλοι στο "μαζωμό" του Προέδρου που ακολούθησε πατροπαράδοτο παραδοσιακό γεύμα!





"Από εμάς ΕΥΧΕΣ ΘΕΡΜΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ" καταλήγει το δημοσίευμα και κλείνει με ...κοτσάκια:


Είν ο Πρόεδρος δυναμι--
κος και θαύματα θα κάμει!

Το Θεό μας να χει αβάντα
μα και βοηθό ντου πάντα!

Αψηλά να φτάσει το χω--
ριό μας έχει βάλει στόχο!

Ιαυτό να μεστα μαζί ντου
όλοι κι όχι απέναντί ντου!!!



(φώτος: Υπερώον Απείρανθος Νάξου)

Δεν υπάρχουν σχόλια: