slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η κυβέρνηση ή δεν καταλαβαίνει ή κάνει πως δεν καταλαβαίνει προφανή πράγματα, αιχμάλωτη των προεκλογικών της δημαγωγιών



Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με το non paper της κυβέρνησης για τα δημοσιονομικά, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η κυβέρνηση ή δεν καταλαβαίνει ή κάνει πως δεν καταλαβαίνει προφανή πράγματα, αιχμάλωτη των προεκλογικών της δημαγωγιών.
Μέχρι τις εκλογές η προηγούμενη κυβέρνηση διαπραγματευόταν σοβαρά, με αμετάθετες κόκκινες γραμμές, άλλα και με σαφή στόχο: τη λήψη των υπολειπόμενων δόσεων του 2014, την έξοδο από το μνημόνιο και τη μετάβαση στην προληπτική πιστωτική γραμμή έως τις 28.2.2015, τη μετατροπή του προγράμματος του ΔΝΤ επίσης σε προληπτικό, την σταδιακή και προστατευόμενη  επάνοδο στις αγορές.
Υπήρχαν όμως μεγάλες δυσκολίες από την παντελή έλλειψη συναίνεσης και το χορό των πρόωρων εκλογών που είχε στήσει όλη η τότε αντιπολίτευση με προεξάρχοντα τον ΣΥΡΙΖΑ. Ακολούθησαν η διάλυση της Βουλής, οι εκλογές, η νέα κυβέρνηση, το δίμηνο της στρατηγικής σύγχυσης, το συνεχιζόμενο αλαλούμ, το μήνυμα της δημοσιονομικής χαλάρωσης, το κλείσιμο του ματιού προς όλους.
Όλα αυτά έχουν προκαλέσει μεγάλη επιδείνωση των οικονομικών μεγεθών τους τελευταίους τρεις μήνες. Μεγεθών όχι μόνο δημοσιονομικών, αλλά και χρηματοπιστωτικών και αναπτυξιακών.

Για αυτά φταίνε λοιπόν πάλι οι προηγούμενοι! Εντάξει. Αλλά έως πότε μπορεί να τραβήξει αυτή η ιστορία; Ως πότε θα ανέχεται ένα μεγάλο τμήμα της κοινής γνώμης αυτή τη κατάφωρη προσβολή της κοινής λογικής; Όχι για πολύ, διδάσκει η  εμπειρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: