slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Όσο δεν αλλάζει, η ΝΔ θα φθείρεται. Και θα μικραίνει

Να φύγει ο Σαμαράς… Και ποιός να έρθει;
Να μείνει ο Σαμαράς… Και τι θα καταφέρει;
Καλωσήρθατε στη Νέα Δημοκρατία του 2015. Δηλαδή, της επομένης της πιο βαριάς ήττας στην ιστορία της, από το κόμμα… ακτιβιστών και συνιστωσών, που μέχρι και πριν από δυο τρία χρόνια δεν συγκέντρωνε πάνω από 4%.

Λίγο πριν από τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και εκείνης της Πολιτικής Επιτροπής, το κεντρικό θέμα συζήτησης στα παρασκήνια είναι η ηγεσία του κόμματος. Το αν θα έρθει και στο… προσκήνιο, είναι ένα άλλο ζήτημα.

Ο Αντώνης Σαμαράς, μεγάλος ηττημένος των εκλογών από τον Αλέξη Τσίπρα, δεν ακολούθησε την πεπατημένη των προκατόχων του, αλλά και… σχεδόν όλων των πρωθυπουργών στον πλανήτη που χάνουν εκλογές. Δεν παραιτήθηκε.

Παρέμεινε στη θέση του, επενδύει στη δικαίωση της πολιτικής του, και σήμερα, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η Νέα Δημοκρατία κινείται πέριξ του 15%.
Η σημερινή Νέα Δημοκρατία είναι η ίδια Νέα Δημοκρατία την οποία πριν από έναν μήνα αποδοκίμασε ο ελληνικός λαός. Η ετυμηγορία του οποίου οφείλει να γίνεται κάθε φορά σεβαστή και από όλους. Και ειδικά για το εκάστοτε κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, η ετυμηγορία είναι να αλλάξει. Ώστε να μπορεί δυνητικά να ξαναγίνει αξιόπιστη εναλλακτική λύση διακυβέρνησης. Να διεκδικήσει την εξουσία. Να ξανακερδίσει τις εκλογές.
Όπως είναι σήμερα η Νέα Δημοκρατία, υπό την ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά, εκλογές είναι προφανές ότι δεν μπορεί να ξανακερδίσει. Μπορεί να αλλάξει, υπό τον Αντώνη Σαμαρά; Και οι αλλαγές αυτές να είναι τόσο πειστικές, ώστε οι Έλληνες πολίτες να εμπιστευτούν και πάλι στον πρώην πρωθυπουργό τη διακυβέρνηση του τόπου;
Αυτή είναι η “άβολη αλήθεια” για τη Νέα Δημοκρατία. Και το “απαγορευμένο ερώτημα” στο οποίο καλούνται να απαντήσουν, βουλευτές, κορυφαία στελέχη και βάση, είναι αν η Νέα Δημοκρατία υπό την ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά μπορεί να ξανακερδίσει εκλογές.
Αν πιστεύουν ότι μπορεί, τότε ο Αντώνης Σαμαράς θα πρέπει να επαναβεβαιωθεί και να στηριχτεί.
Αν πιστεύουν ότι δεν μπορεί, τότε όσο δεν αλλάζει ηγεσία, η Νέα Δημοκρατία θα φθείρεται περισσότερο. Σε μη αναστρέψιμο σημείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: