slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ξανανοίγει η ΙΖΟΛΑ που ο Καμμένος είχε πτωχεύσει σαν ΕΛΙΝΤΑ... και μετά ήρθε στη χώρα η Siemens


Είδαμε τον τελευταίο καιρό κάποια δημοσιεύματα πως ξανανοίγει η Ιζόλα, και τι θυμηθήκαμε...

Η Ιζόλα ήταν μια ελληνική εταιρία κατασκευής οικιακών συσκευών.
Οι εγκαταστάσεις παραγωγής ήταν στην Θήβα και κατασκεύαζε ψυγεία, κουζίνες και θερμοσίφωνες. Αποτέλεσε χαρακτηριστικό παράδειγμα ελληνικής επιχειρηματικότητας στον τομέα της βιομηχανίας κατά την μεταπολεμική περίοδο και την περίοδο εξηλεκτρισμού της Ελλάδας.

Η επιχείρηση διέθετε διαρκή έκθεση στην οδό Αμερικής στο κέντρο της Αθήνας, όπου παρουσιάζονταν οι ηλεκτρικές της συσκευές, καθιερώνοντας το σύστημα πώλησης ηλεκτρικών ειδών με μηνιαίες δόσεις.

Το 1974, είχε δημιουργηθεί ένας όμιλος πέντε βιομηχανιών εξειδικευμένων στην παραγωγή οικιακών συσκευών. Ωστόσο, στο τέλος του 1977, η Ιζόλα και η Εσκιμό δημιούργησαν κοινή εταιρεία, την Ελίντα, η οποία περιλάμβανε τον τομέα ανάπτυξης και τα εμπορικά σήματα και των δυο πλευρών.

Το 1986, η ΕΛΙΝΤΑ χαρακτηρίστηκε «προβληματική επιχείρηση» και το 1991 σε αυτήν διορίστηκε επί Μητσοτάκη ο κ. Καμμένος, σαν Αντιπρόεδρος, και ω του θαύματος, η εταιρεία επτώχευσε.

Το 1996 ο Εισαγγελέας αιτείται την άρση της βουλευτικής ασυλίας του νεαρού -τότε- βουλευτή Πάνου Καμμένου με την κατηγορία της απιστίας κατά του δημοσίου για την εποχή που διετέλεσε αντιπρόεδρος της προβληματικής εταιρείας Ελίντα ΑΕ.

Η Βουλή φροντίζει να τον καλύψει επιμελώς απορρίπτοντας το αίτημα και ο σημερινός υπουργός έμεινε να φωνάζει ότι θα αθωωνόταν έτσι κι αλλιώς αφού σύμφωνα με τα λεγόμενά του που δν μπορούν εύκολα να διασταυρωθούν, οι υπόλοιποι του ΔΣ που πήγαν σε δίκη αθωώθηκαν...

Η ερώτηση αφού θα αθωωνόταν γιατί δε ζήτησε άρση της ασυλίας του να αθωωθεί από το δικαστήριο, κρίνεται ως προβοκατόρικη από τον Προέδρα και όποιος του την κάνει θα χαρακτηριστεί πληρωμένος από τη Συγγρού...

Δεν υπάρχουν σχόλια: