slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Τους ξεβράκωσε η Χριστοδουλοπούλου: Πήραμε απόφαση με τον Πανούση για τη μη σύλληψη των λάθρο-Έχουμε εκδώσει και ΔΤ


[Δείτε στο τέλος την ομοιότητα του εγγράφου που ο Πανούσης διέψευδε με ΔΤ που είχε βγάλει μαζί με την Χριστοδουλοπούλου στις 17 Φεβρουαρίου
Μπέρδεψαν τα μπούτια τους οι ψεύτες ..αργά το βράδυ της Τρίτης με τη διαταγή σχετικά με τα κέντρα κράτησης μεταναστών καθώς και τη μη σύλληψη όσων περνούν τα σύνορα αφού όσο ο Πανούσης και το ΥΠΕΣ αμφισβητούσαν την ύπαρξή της η Χριστοδουλοπούλου την επιβεβαίωνε πλήρως και μιλούσε για από κοινού απόφαση με τον Πανούση (το θεωρώ πιθανό να μην την γνώριζε ο Πανούσης καθώς είναι εκτός του 4% του ΣΥΡΙΖΑ που κυβερνάει και προφανώς δεν θεώρησαν χρήσιμο να τον ενημερώσουν, κάτι που όμως δεν τον απαλλάσει από τις ευθύνες του)!]


Η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου, διευκρίνισε σε δηλώσεις της πως δεν είναι σημερινή απόφαση ότι δεν θα συλλαμβάνονται οι μετανάστες στα σύνορα. Όπως είπε «ήταν ένα κοινό δελτίο Τύπου που εκδώσαμε προ ημερών μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση​, στο οποίο αναφέραμε ότι ενεργοποιείται ο νόμος 3709/11».
«Αυτός ο νόμος υπάρχει εδώ και χρόνια, απλά εμείς ενεργοποιούμε διατάξεις του, όπως θα έπρεπε να κάνει κάθε κράτος δικαίου» τονίζει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον νόμο, όποιος μετανάστης περνάει τα σύνορα θα ταυτοποιείται, θα διαχωρίζεται σε πρόσφυγα ή μετανάστη και ανάλογα με την κατηγορία θα ενεργοποιείται η σχετική διαδικασία.

Εάν είναι πρόσφυγας θα δικαιούται άσυλο και θα φιλοξενούνται σε δομές, εάν είναι μετανάστης θα έχει 30 ημέρες περιθώριο για οικειοθελή επιστροφή στη χώρα του. Αφού περάσουν οι 30 ημέρες που θα είναι ελεύθερος στη χώρα μας, θα γίνεται διοικητική απέλαση. Αν όμως ο μετανάστης προέρχεται από χώρα που η Ελλάδα δεν συνεργάζεται για απελάσεις, θα λαμβάνει εξάμηνη παράταση παραμονής και θα πρέπει να εμφανίζεται δύο φορές τον μήνα στο Α/Τ της περιοχής που διαμένει.

Σχετικά με τα κέντρα κράτησης μεταναστών, και τα όσα ακούστηκαν ότι από αύριο ανοίγουν τις πόρτες τους όλα τα κέντρα, η κ. Χριστοδουλοπούλου διευκρινίζει ότι:

«Εδώ και δέκα μέρες στα κέντρα κράτησης όλης της χώρας υπάρχει γιγαντιαία επιχείρηση σταδιακής αποχώρησης μεταναστών. Οι μετανάστες χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες – άσυλο, ευπαθείς ομάδες και ανήλικοι- και αφού εξετάζονται από το ΚΕΕΛΠΝΟ, δηλώνουν προσωρινή κατοικία και αποχωρούν περίπου κατά 30 την ημέρα».

Ρεπορτάζ: Αναστασία Γαλάνη
http://newpost.gr/post/427034/alaloym-me-to-thema-twn-metanastwn-sta-kentra-krathshs-kai-ta-synora

Προσέξτε τι έλεγε μέσα στην παρένθεση το ΔΤ στο οποίο αναφέρεται η Χριστοδουλοπούλου



και δείτε ότι το έγγραφο που ο Πανούσης παρουσίαζε σαν "ανύπαρκτο" και το ΥΠΕΣ χαρακτήριζε "προβοκάτσια", περιγράφει την ίδια ακριβώς διαδικασία στα σημεία 1α και 5 (για υποχρέωση εμφάνισης σε ΑΤ και δήλωση μόνιμης κατοικίας).






http://dexiextrem.blogspot.gr/2015/03/blog-post_999.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: