slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ενημέρωση, από Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, για τον αντιφυματικό εμβολιασμό στα σχολεία


Σε ανακοίνωση του κ. Νίκου Καραμαρίτη, Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου σε θέματα Δημόσιας Υγείας, γίνεται γνωστό ότι ξεκίνησε από σήμερα 19/11/2014 ο αντιφυματικός εμβολιασμός στα σχολεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες - Δωδεκάνησα), για την περίοδο 2014-2015. Ακολουθεί η ανακοίνωση.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Γραφείο Περιφερειακού Συμβούλου Εντεταλμένου σε θέματα Δημόσιας Υγείας

Ρόδος 19-11-2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΘΕΜΑ: «Αντιφυματικός εμβολιασμός 2014-2015»
ΣΧΕΤ.: Το υπ’ αρ. πρ. Γ1α/ΓΠ 97122/6-11-2014 έγγραφο-Εγκύκλιος του Υπ. Υγείας

Ανακοινώνουμε ότι διενεργείται από σήμερα (19-11-2014) ο αντιφυματικός εμβολιασμός μαθητών, σχολικής περιόδου 2014-2015.
Συγκεκριμένα, μετά τη συγκρότηση των απαραίτητων εμβολιαστικών συνεργείων από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, για τη διενέργεια του αντιφυματικού εμβολιασμού στις Περιφερειακές Ενότητες της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων, για το σχολικό έτος 2014-2015, του πληθυσμού των μαθητών Α΄ και Β΄ τάξεων όλων των Δημοτικών Σχολείων, διενεργείται από σήμερα ο εμβολιασμός από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό των Διευθύνσεων Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, των Νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας και Περιφερειακών Ιατρείων της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Νήσων Αιγαίου και των Ιατρικών Συλλόγων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων. Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεννόηση και συνεργασία με τους Δήμους των ΠΕ Δωδ/σου και Κυκλάδων, καθώς και των αρμοδίων Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Ο εμβολιασμός θα συνεχιστεί σύμφωνα με τον γενόμενο προγραμματισμό των Τμημάτων Δημόσιας Υγιεινής, των Διευθύνσεων Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειάς μας και μέχρι εξαντλήσεως των απαραίτητων ποσοτήτων εμβολίων που μας προμηθεύει το Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας.

Ε.Π.
Ο ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΜΑΡΙΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: