slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΒΙΝΤΕΟ-Στον εισαγγελέα παραπέμπεται ο Γιώργος Καρατζαφέρης


Στο σκαμνί ο Γ. Καρατζαφέρης για τις δύο off shore και τα εμβάσματα - Πιθανόν να υπάρχει και τρίτη υπεράκτια«Χέρι-χέρι» με τον εισαγγελέα φαίνεται πως θα πάει τελικά ο Γιώργος Καρατζαφέρης μετά το πόρισμα-κόλαφο των ορκωτών ελεγκτών. Η Βουλή αποφάσισε να στείλει το πόρισμα στη Δικαιοσύνη και έτσι, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., θα βρεθεί αντιμέτωπος με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.Μετά από μια πολύωρη συνεδρίαση η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής χθες άνοιξε ομόφωνα το δρόμο της παραπομπής του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη στην Δικαιοσύνη για να ελεγχθεί για τουλάχιστον δύο βαριές ποινικές ευθύνες. 

Οι ορκωτοί ελεγκτές της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής που έκαναν για πάνω από δέκα περίπου ημέρες «φύλλο και φτερό» τις περιουσιακές δηλώσεις που είχε καταθέσει διαχρονικά ο Γιώργος Καρατζαφέρης ως βουλευτής, φέρεται να επιβεβαίωσαν ότι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ δεν είχε κάνει ειλικρινές δηλώσεις πόθεν έσχες.

Σύμφωνα με τον έλεγχο των ορκωτών ελεγκτών της Βουλής φέρεται να προέκυψε ότι μόνο στις δηλώσεις των ετών 1992 και 1993 είχε συμπεριλάβει την αρχική εταιρεία με την επωνυμία «Catalina» που κατείχε εξ ημισείας με τον γιό του, αποφεύγοντας όμως να δηλώσει ότι επρόκειτο περί offshore. Τα επόμενα χρόνια όχι μόνο «εξαφάνισε» από τις δηλώσεις του αυτή την υπεράκτια εταιρεία αλλά δεν δήλωσε ποτέ ούτε και αυτήν επόμενη φερόμενη ως διάδοχή της με την ονομασία «Hommeric»

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εισηγήσεις των ορκωτών ελεγκτών αλλά και των ανώτερων δικαστικών λειτουργών που μετέχουν στην Επιτροπή ήταν ότι σαφώς φαίνεται να έχει παραβιαστούν οι σχετικοί νόμοι και ο Γιώργος Καρατζαφέρης θα πρέπει να παραπεμθεί στον Εισαγγελέα Εφετών και το Ελεγκτικό Συνέδριο για να ελεχθεί για δύο αδικήματα, της ανειλικρινούς δήλωσης πόθεν έσχες και της παράνομης κατοχής υπεράκτιας εταιρείας. Κάτι που έγινε αποδεκτό ομόφωνα από όλα τα μέλη της Επιτροπής.
Από τη χθεσινή πάντως συζήτηση στην κοινοβουλευτική επιτροπή φέρεται βουλευτής να κατέθεσε στοιχεία από τα οποία ενδεχομένως να προκύψει και τρίτη υπεράκτια εταιρεία που κατείχε ο πρόεδρος της ΛΑΟΣ.

Κάτι που αναμφίβολα θα εξεταστεί από τη Δικαιοσύνη. 

Να υπενθυμίσουμε πως σύμφωνα με το νόμο του 2003 απαγορευόταν η συμμετοχή βουλευτών σε offshore εταιρείας, ενώ το 2010 είχε αυστηροποιηθεί ο νόμος και συμπεριλήφθησαν και τα «παρένθετα πρόσωπα». Ο νόμος σε περίπτωση πολιτικού προσώπου σε υπεράκτια εταιρεία προβλέπει ετην έκπτωση από το βουλευτικό αξίωμα, ποινή φυλάκισης από 2 έως 5 χρόνια και χρηματικό πρόστιμο από 10.000 έως 500.000 ευρώ. 



ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ

e-typos.com
Δείτε το βίντεο από το STAR:

ΒΙΝΤΕΟ-Στον εισαγγελέα παραπέμπεται ο Γιώργος... από Enikos_gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: