slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Το πρωτοσέλιδο της Κυκλαδικής


Οι συναντήσεις Μαργαρίτη – Σαμαρά και Μαργαρίτη – Ντινόπουλου, η οικονομική διαφορά που θέλει «απέναντι» δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων και Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων, η λειψυδρία, οι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, αλλά και η υπόθεση που αφορά στον πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας Νάξου κυριάρχησαν στην προχθεσινοβραδινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που γύρω στα μεσάνυχτα εκτίναξε στα ύψη το θερμόμετρο της εντάσεως και του… κακού χαμού!
Τα τσαμπουκαλικια του προεδρου
Για τις προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μεγάλη κουβέντα έγινε…
Δ. Λιανός: «Λόγω της αύξησης της τουριστικής κίνησης προτείνουμε δύο ‘απαγορευτικά’ να τοποθετηθούν μέχρι τις 31 Αυγούστου. Το ‘ένα και πέρυσι το βάλαμε. Είναι στον δρόμο της Αστυνομίας. Στην οδό Παπαρηγοπούλου. Θα μπει μπάρα από τις 8 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί.»

Ε. Ψαρρά: Και οι κάτοικοι πώς θα πηγαίνουν στα σπίτια τους;

Δ. Λιανός: «Η πρόσβαση στους χώρους της περιοχής θα γίνεται κανονικά, 24 ώρες το 24ωρο, μέσω της πλατείας Πρωτοδικείου (νυν Ευριπαίου) από την Παπαβασιλείου. Αγία Θεοδοσία-Παπαβασιλείου-πλατεία Ευριπαίου…

Ε. Ψαρρά: «Όμως η κίνηση μεταφέρεται,. Και το έχουμε ξαναβάλει το θέμα αυτό εδώ, στην πλατεία Πρωτοδικείου…»

Δ. Λιανός: «Το ένα ρεύμα προς την πλατεία τώρα το καλοκαίρι θα κλείσει… Το άλλο προσωρινό, για το καλοκαίρι δηλ., ‘απαγορευτικό’ θα είναι στο ύψος του σούπερ μάρκετ ‘Βιδάλης’, στο ύψος του κλειστού γυμναστηρίου. Θα μπει το απαγορευτικό στου ‘Βιδάλη’ στην γωνία για να μην δημιουργείται συνωστισμός. Θα ανεβαίνει ο δρόμος, δεν θα κατεβαίνει όμως… Το ‘απαγορευτικό’ εδώ θα είναι 24 ώρες το 24ωρο.»

Ε. Πιτταράς: «Λοιπόν: Η εισήγηση του αντιδημάρχου αποδεικνύει πόσο απέτυχαν… παταγωδώς οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και δικαιώνει εμάς που τα λέγαμε προ καιρού. Εξαιρούνται οι κόμβοι. Και πέρυσι τα λέγαμε αυτά, εμείς.

Δύο πράγματα θα πω: Ο δρόμος από το ύψος των γραφείων του ΟΑΕΕ προς τον ‘απάνω Βιδάλη’, είναι ο δρόμος Γαλήνης – Εγκαρών – Φανερωμένης – Αμπράμ- Απόλλωνα. Και ο δρόμος περιοχής ‘Καζανάκια’ είναι δρόμος των Αγκιδίων. Δεν είναι δρόμος της Χώρας. Οι ρυθμίσεις σ’ αυτούς τους δρόμους πρέπει να καταργηθούνε. Προεκλογικά, δώσατε υποσχέσεις για τις ρυθμίσεις στην περιοχή όπου υπάρχει αυτός ο δρόμος.

Ως έκτακτα μέτρα τα ψηφίζω. Αν δεν είναι έκτακτα, δεν τα ψηφίζω.»

Φ. Μαυρομμάτης: «Έκτακτα μέτρα για το καλοκαίρι είναι, κύριε Πιτταρά. Αυτή είναι η εισήγηση του αντιδημάρχου. «

Ε. Πιτταράς: «Για το ‘απαγορευτικό’ στην Παπαρηγοπούλου, προτείνω να ισχύει από τις 8 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί. Γιατί να πάει μέχρι τις 8 το πρωί; Να πάει μέχρι τις 6…»

Δ. Λιανός: «Λοιπόν: Ακούστε να σας πω: Το Κυκλοφοριακό θα ολοκληρωθεί και θα παραληφθεί τον ερχόμενο Γενάρη. Απ΄ εκεί και πέρα, αν υπάρχουν αστοχίες και προβλήματα έχουμε πει ότι θα τα ξανασυζητήσουμε και θα τα διορθώσουμε, αλλά (τώρα) πρέπει να κάνουμε κάποιες ‘παραδοχές’…»

Φ. Μαυρομμάτης: «Δεν θα συζητήσουμε πάλι τώρα το Κυκλοφοριακό. Τώρα συζητάμε για τις προσωρινές ρυθμίσεις λόγω καλοκαιριού.»

Ε. Ψαρρά: «Επειδή συζητάμε για επείγουσες καταστάσεις…»

Φ. Μαυρομμάτης: «Για τα δύο αυτά. Τίποτε άλλο…»

Ε. Ψαρρά: «Μισό λεπτό! Δεν είναι κακό να γίνουνε κάποιες επισημάνσεις. Δηλαδή τι θέλετε να γίνει κάνα ατύχημα;

Φ. Μαυρομμάτης: «Δεν μιλάμε για το Κυκλοφοριακό και για την σχετική μελέτη, εδώ, σήμερα…»

Ε. Ψαρρά: «Πρέπει να λάβετε υπ’ όψιν σας κάποιες επισημάνσεις. Λοιπόν: Εκεί που είναι ο κόμβος του ‘Ραντεβού’ είναι πάρα πολύ άσχημο σημείο. Εκεί, το πεζοδρόμιο που φτιάχτηκε έχει γίνει πάρκινφγκ αυτοκινήτων και όποιος πάει για να περάσει απέναντι δεν έχει ορατότητα. Έχουν κινδυνέψει πάρα πολλές φορές όσοι κυκλοφορούν εκεί. Γι’ αυτό λέω ότι κάτι πρέπει να γίνει εκεί. Δεύτερον, το σήμα που λέει ’στοπ’, στην ίδια περιοχή δεν γίνεται αντιληπτό από πολλούς. Να το γράψετε καθαρά ‘κάτω’ στο δρόμο. Επίσης, η σήμανση πλησίον του Naxos camping, στο δρόμο προς αεροδρόμιο δημιουργεί πρόβλημα αυτή την εποχή. Δεν ξέρω αν έχει ολοκληρωθεί όλο το έργο εκεί.»

Δ. Λιανός: «Το έργο εκεί που λέτε, θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 του μηνός.»

Ε. Ψαρρά: «Στον άλλο τον δρόμο που πάει προς Αγερσανί και αγία Άννα…»

Φ. Μαυρομμάτης: «Κυρία Ψαρρά, δυο ρυθμίσεις έχουμε σήμερα… Όλο το Κυκλοφοριακό θα συζητήσουμε; Κοίτα ‘δω, μια κατάσταση σήμερα! Σας παρακαλώ, κυρία Ψαρά… την ιστορία της ζωής σας θα μας πείτε σήμερα;
Ε. Ψαρρά (απευθυνόμενη προς τους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημερώσεως): «Παρακαλώ τα μέσα ενημέρωσης να ‘πουν’ ότι ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, μου λέει για την ιστορία της ζωής μου.»

Δ. Βασαλάκης: «να πω κι εγώ, ο κουβέντες: Το Κυκλοφοριακό έρχεται πάλι τελευταία στιγμή… Γιατί κύριε Λιανέ;

Πέρυσι τον Αύγουστο είπατε ότι το κάνατε μες το καλοκαίρι για να μπορείτε να έχετε τα αποτελέσματα, να δείτε τα προβλήματα και να προσπαθήσετε να τα φτειάξετε. Και μας έρχεστε στις 7 του Ιούλη να μας πείτε ότι τώρα τα… καταλάβατε. Προς Θεού, δηλαδή! Τα βάζουμε στο ‘κατεπείγον’ τώρα για να τα φτειάξουμε… Συμφωνώ. Δεν αμφιβάλλω ότι πρέπει να γίνουνε… Ούτε έχω αντίρρηση… Αυτό που λέω είναι ότι δεν μπορείτε να φέρνετε θέματα στο ‘παρά πέντε’… να τα λύσετε στο ‘και δέκα’! Υπάρχει μια μελέτη συγκοινωνιακή ή δεν υπάρχει; Θα υλοποιηθεί αυτή ή δεν θα υλοποιηθεί;»

Δ. Λιανός: «Θα υλοποιηθεί»

Δ. Βασαλάκης: «Εμείς, είμαστε οι μόνοι που δώσαμε τα εύσημα και στον δήμαρχο και στον κύριο Λιανό… ότι επιτέλους ξεκίνησε κάτι. Πρέπει όμως να βλέπουμε και τα στραβά της ιστορίας. Τα ξέρατε αυτά τα θέματα. Κάντε τα πιο νωρίς… Κάντε τα μες τον Φλεβάρη, όχι όμως τώρα…»

Σ. Μανιός: «Στο θέμα του δρόμου εκεί στου ‘Βιδάλη’… αυτά όλα δημιουργούνται γιατί καταφέραμε στη Νάξο να έχουμε δύο δρόμους από και προς το λιμάνι και ένα ρέμα. Τους δύο δρόμους τους κάναμε ‘κάθοδο’ και το ρέμα το κάναμε ‘άνοδο’… Γι’ αυτό δημιουργούνται όλα αυτά.

Φ. Μαυρομμάτης: Λοιπόν, ψηφοφορία για την ‘εισήγηση’: Ο κύριος Βασαλάκης και όλοι οι υπόλοιποι ψηφίζουν ‘υπέρ’. Η κυρία Ψαρρά, ‘λευκό’. Ο κύριος Καραμανής ‘λευκό’. Ο κύριος Σουλής, λέει, ‘ναι’. Ο κύριος Μανιός, ‘λευκό’ Ο κύριος Αγγελής και ο κύριος Πιτταράς, ‘κατά’.»

η συνέχεια στην έντυπη έκδοση της “Κ”

Δεν υπάρχουν σχόλια: