slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

"Καμπανάκια" στη ΝΔ από δημοσκοπήσεις στη βόρεια Ελλάδα!


Έντονος προβληματισμός από τις μετρήσεις
Πυκνώνουν τα καµπανάκια προς τη Ν.∆. από τις δηµοσκοπήσεις στον Βορρά, που δείχνουν ότι τα νούµερα για το «γαλάζιο» στρατόπεδο γίνονται όλο και πιο δύσκολα και πως αυτό µπορεί να επηρεάσει τα εκλογικά αποτέλεσµα του ερχόµενου Μαΐου.
Χαρακτηριστική είναι µια δηµοσκόπηση που... παρουσιάστηκε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη και η οποία έγινε στο πολεοδοµικό συγκρότηµα, σε δείγµα περίπου 400 ατόµων. Τι έδειξε; Οτι πάνω από το 65%

των ερωτηθέντων θεωρεί ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές αποτελούν µια καλή ευκαιρία για να σταλεί ένα µήνυµα προς την κυβέρνηση. Ταυτόχρονα, δηλώνουν έτοιµοι να ψηφίσουν µε βάση τα πρόσωπα και όχι τις κοµµατικές επιλογές και προτιµήσεις.

Το δεύτερο ανησυχητικό για τη Ν.∆. φαινόµενο έρχεται πάλι από το χώρο των δηµοσκοπήσεων, αφού, όπως έλεγε υψηλόβαθµο κοµµατικό στέλεχος, παρατηρείται ένα πολύ επιθετικό κλίµα, το οποίο κανείς δεν ξέρει πού θα οδηγήσει. «Ο κόσµος έχει τόσα προβλήµατα στο σπίτι µε τα οικονοµικά του, ώστε δεν απαντά στις ερωτήσεις. Ετσι, οι δηµοσκόποι αναζητούν κυριολεκτικά µε το κιάλι αυτούς που θα απαντήσουν και τα δείγµατα βγαίνουν δύσκολα», έλεγε χαρακτηριστικά ο «γαλάζιος».

Το τρίτο καµπανάκι έρχεται από άλλη δηµοσκόπηση, που έγινε πρόσφατα στον Βορρά. Σύµφωνα, µάλιστα, µε τις πρώτες πληροφορίες, τα αποτελέσµατα για τον κυβερνητικό σχηµατισµό αλλά και για τη Ν.∆. δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά…

Δεν υπάρχουν σχόλια: