slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Καταψήφισαν το Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Δράσης οι "Πολίτες κόντρα στον καιρό"


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου στη Σύρο (30/12/2013)
Στην 17η συνεδρίαση του Π.Σ. Νοτίου Αιγαίου, η οποία πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη στα Καταστήματα της Περιφέρειας στη Σύρο και στη Ρόδο, και με μοναδικό θέμα την «Έγκριση Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης οικονομικού έτους 2014», τοποθετήθηκε σχετικά ο περιφερειακός μας σύμβουλος Ρόδου, Νεκτάριος Σαντορινιός, ως ακολούθως:



«Η προτεινόμενη κατάρτιση του Ολοκληρωμένου Προγράμματος Δράσης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου εντάσσεται στη συνολικότερη προσπάθεια ελέγχου των οικονομικών της Αυτοδιοίκησης από το κράτος, μετατρέποντας ουσιαστικά την αυτοδιοίκηση σε απλό διαχειριστή μιας μίζερης οικονομικής πολιτικής που επιβάλλει η κυβέρνηση και τα μνημόνια. Αφήνει στους ΟΤΑ τις ευθύνες και αφαιρεί κάθε εργαλείο ανάπτυξης και διαμόρφωσης περιφερειακής πολιτικής. Θεωρούμε ότι είναι υποχρέωσή μας να σταθούμε απέναντι σε αυτές τις λογικές ισοπέδωσης της αυτοδιοίκησης.

Διαβάζοντας την εισήγηση της υπηρεσίας προς την Οικονομική Επιτροπή, διαπιστώνει κανείς ότι επί της ουσίας θα κληθούμε να απολογηθούμε για τυχόν αποκλίσεις στην στοχοθεσία, οι οποίες μπορεί να προέρχονται από την καθυστερημένη κατανομή των εσόδων από το ίδιο το κράτος, αφού το 97% των εσόδων προέρχονται από εκεί. Δηλαδή θα μας εγκαλούν για δεσμεύσεις τις οποίες οι ίδιοι δεν υλοποίησαν.

Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι τα μνημόνια και η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες συμπεριφέρονται τιμωρητικά απέναντι στην αυτοδιοίκηση και τους πολίτες της περιφέρειας. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε έναν άλλο τρόπο λειτουργίας και χρηματοδότησης της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Για όλα τα παραπάνω καταψηφίζουμε την πρόταση κατάρτισης του Ολοκληρωμένου Προγράμματος Δράσης για το 2014».









31/12/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: