slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ονόματα πολιτικών που πήραν μίζες ζητούσαν οι ανακριτές από τον Ευσταθίου > Διακομίσθηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο

Στο νοσοκομείο διακομίσθηκε, έπειτα από την δωδεκάωρη απολογία του ενώπιον του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, που χειρίζεται την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, ο 83χρονος αντιπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας ΑΤΛΑΣ, Πάνος Ευσταθίου, με τον ανακριτή και τον εισαγγελέα να διαφωνούν για το εάν ο κατηγορούμενος πρέπει να προφυλακισθεί ή όχι.

Όπως έγινε γνωστό, ο ανακριτής κατά της διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλής τάχθηκε υπέρ της προφυλάκισης του κατηγορούμενου, ενώ ο εισαγγελέας υποστήριξε ότι πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.
Ακολούθησε έντονο φραστικό επεισόδιο μεταξύ του ανακριτή και του δικηγόρου του κ. Ευσταθίου, με τον τελευταίο να διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι ο κ. Μαλλής επιθυμεί την προφυλάκιση του πελάτη του χωρίς να λαμβάνει υπόψη του την ηλικία του κ. Ευσταθίου, καθώς και για το γεγονός ότι η υγεία του πελάτη του είναι επιβαρυμένη.
Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου ο κ. Ευσταθίου δήλωσε ότι δεν ένιωθε καλά με αποτέλεσμα να σπεύσει στην Ευελπίδων ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ προκειμένου να τον διακομίσει σε νοσοκομείο.
Όσον αφορά στην απόφαση για την προφυλάκιση του κ. Πάνου Ευσταθίου, θα αποφανθεί το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο την Παρασκευή.
Πίεζε φορτικά ο ανακριτής για ονόματα πολιτικών
Μέχρι έξω ακούγονταν οι φωνές του ανακριτή κατά τη διάρκεια της απολογίας του Παναγιώτη Ευσταθίου στην Ευελπίδων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην αντιπρόσωπος γερμανικής εταιρείας αμυντικών συστημάτων δέχθηκε «καταιγισμό» ερωτήσεων για το εάν εμπλέκονταν πολιτικά πρόσωπα στην υπόθεση με τις μίζες, όμως μέχρι το τέλος της 12ωρης απολογίας του δεν έδωσε όνομα.
Μάλιστα υπήρξε ξκα φραστικό επεισόδιο με τον συνήγορο του κατηγορουμένου και τον ανακριτή όπου φέρεται να έγινε ο εξής διάλογος:
Δικηγόρος: «Ο Ευσταθίου τιμωρείται επειδή δεν‘κάρφωσε’ τον Γ. Παπαντωνίου…”
Ανακριτής: “Αυτά τα χρήματα (από τις μίζες) είναι του ελληνικού λαού…”
Λίγο νωρίτερα ο κ. Πάνος Ευσταθίου, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να ομολόγησε μίζες περίπου 3 εκατομμυρίων ευρώ σε τουλάχιστον 10 πρόσωπα για δύο εξοπλιστικά προγράμματα.
Πιο ειδικά ο κατηγορούμενος, τον οποίο έχει κατονομάσει ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών Αντώνης Κάντας, φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να έχει ομολογήσει ότι έχει δώσει μίζες για δύο εξοπλιστικά προγράμματα και συγκεκριμένα για τα υποβρύχια και το πρόγραμμα Αsrad.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος έχει κατονομάσει δύο πρώην αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων, ο ένας εκ των οποίων έχει πλέον αποβιώσει, αλλά και μέλη επιτροπών, ενώ έχει αναφερθεί στον ρόλο που είχαν 3-4 μεγαλοστελέχη της γερμανικής εταιρείας.
http://lykavitos.gr/archives/77995
Ο κ. Ευσταθίου φέρεται ακόμη να έχει κατονομάσει πρώην επικεφαλής της ΕΒΟ ότι έλαβε χρήματα προκειμένου να τα δώσει σε επίσης στέλεχος της Βιομηχανίας Όπλων, ο οποίος ήταν και κουμπάρος του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Ακη Τσοχατζόπουλου.
Ωστόσο, αρνήθηκε ότι έχουν δοθεί μίζες στους ήδη καταδικασμένους Άκη Τσοχατζόπουλο και Γιάννη Σμπώκο, ενώ, αντίθετα καταγγέλλει τον συγκατηγορούμενό του και ήδη προφυλακισμένο Αντώνη Κάντα ως εκβιαστή, υποστηρίζοντας ότι αυτός του ζήτησε χρήματα, προκειμένου να μην μπλοκάρει τη διαδικασία προμήθειας των επίμαχων οπλικών συστημάτων.
Ακόμη ο κατηγορούμενος φέρεται να είπε ς ότι οι ύποπτες πληρωμές γίνονταν μέσω της off shore IRON, ιδιοκτησίας του. Ακόμη, φέρεται να είπε ότι είναι ιδιοκτήτης άλλων δυο off shore εταιριών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ηδη συναινέσει στο άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών προκειμένου να αποκαλυφθούν οι διαδρομές του μαύρου χρήματος.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ετοιμαστειτε καλοπαιδα της συγκυβερνησης σε λιγο τα ασθενοφορα θα σας πηγαινουν απευθειας κορυδαλο, και θα ακολουθησουν τα δικαστηρια που ειναι πλεον λαικη απαιτηση,απο τον ΣΥΡΙΖΑ που θα κληθει να κυβερνησει απαιτουμε δικαιοσυνη οχι σαν αυτη των υποτακτικων αλλα πραγματικη δικαιοσυνη για ολους τους ελληνες,και οχι οπως την απονειμει ο βαγγος με τον πολλα βαρυ αντουαν