slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σαρωτικές αλλαγές στο Λιμενικό Σώμα


Limeniko soma
Ριζικές αλλαγές φέρνει στο Λιμενικό Σώμα το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, που υπέγραψε την Τετάρτη (08/01) ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Πρόκειται ουσιαστικά για τον πρώτο συνολικό ορθολογισμό της λειτουργίας των υπηρεσιών του Σώματος από το 1927, όταν και δημιουργήθηκε.
Η αναδιάρθρωση προβλέπει σύσταση Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος ΒΑ Αιγαίου, με έδρα τη Μυτιλήνη, με στόχο την ενίσχυση της παρουσίας σε ακριτικά σημεία και τη θωράκιση των θαλασσίων συνόρων της χώρας. Θα συσταθεί, επίσης, Περιφερειακή Διοίκηση Αττικής και Κορινθίας με έδρα τον Πειραιά και ......
Περιφερειακή Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης στην Καβάλα, με σκοπό την αμεσότητα στη συνεννόηση μεταξύ των μονάδων. Ακόμη, για την καλύτερη εποπτεία του παραγόμενου έργου θα μεταφερθεί η έδρα της Περιφερειακής Διοίκησης Ηπείρου και Ιονίου από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα.
Το σχέδιο προβλέπει μείωσε των λιμενικών αρχών από 217 σε 179 κυρίως για εξοικονόμηση πόρων.
Πιο συγκεκριμένα, διατηρούνται τα 18 υφιστάμενα κεντρικά λιμεναρχεία, αυξάνονται από 34 που είναι σήμερα σε 45 τα λιμεναρχεία, ενισχύονται από 34 σε 73 τα λιμενικά τμήματα. Αυτό σημαίνει ότι κανένα Λιμεναρχείο των Κυκλάδων δεν κινδυνεύει με υποβάθμιση.
Ωστόσο, περιορίζονται από 107 σε 42 οι λιμενικοί σταθμοί. Στο σχέδιο δεν περιλαμβάνονται υπολιμεναρχεία ενώ σε ορισμένες περιοχές προβλέπεται η ίδρυση λιμενικών φυλακίων για την μεγαλύτερη ευελιξία στην αντιμετώπιση των τοπικών αναγκών. Τις επόμενες ημέρες θα γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για την τύχη των λιμενικών σταθμών στις Κυκλάδες, με την ελπίδα ότι δε προβλέπεται κατάργηση κάποιου εξ αυτών, δεδομένου ότι έχουμε να κάνουμε με νησιά που δεν έχουν άλλες λιμενικές υπηρεσίες.
Να σημειωθεί ότι από τη συγκεκριμένη αναδιάρθρωση αναμένεται να εξοικονομηθούν περισσότερα από 500.000 ευρώ αλλά και περίπου 700 άνδρες και γυναίκες του Λιμενικού, καθώς αποδεσμεύονται από τις γραφειοκρατικές διαδικασίες.
http://cyclades24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: