slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Την Πέμπτη εκδικάζεται το οικονομικό σκάνδαλο του Δήμου Μυκόνου

dhmos mykonou dikhΤΟ ΠΡΟΓΕΝΕΣΤΕΡΟ  ΤΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ ΠΟΤΕ ΘΑ  ΕΚΔΙΚΑΣΤΕΙ ;
Κρίσιμη από κάθε άποψη είναι η αυριανή ημέρα (Πέμπτη 9 Ιανουαρίου) για το μέλλον αιρετών που βρέθηκαν στη διοίκηση του Δήμου Μυκόνου για πολλά χρόνια, υπαλλήλων, αλλά και για το μέλλον του ίδιου του πολύπαθου Δήμου και της πολιτικής ζωής του νησιού.
Την Πέμπτη είναι προγραμματισμένη η εκδίκαση της υπόθεσης του οικονομικού σκανδάλου του Δήμου Μυκόνου που θα γίνει στην Σύρο στην έδρα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αιγαίου.
Η λίστα των κατηγορουμένων...

Ο εκλεγμένος δήμαρχος Μυκόνου ο οποίος έχει τεθεί σε αργία, Αθανάσιος Κουσαθανάς – Μέγας και ο πρώην δήμαρχος Χρήστος Βερώνης αντιμετωπίζουν την κατηγορία της απιστίας εις βάρος του δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος.
Για απιστία και ψευδή βεβαίωση κατηγορούνται και οι δύο αντιδήμαρχοι Θρασύβουλος Κοντομήτρος και Αλέξανδρος Βαμβακούρης που επίσης έχουν τεθεί σε αργία.
Επίσης, οι υπεύθυνοι υπάλληλοι των οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου κατηγορούνται για υπεξαίρεση, ψευδή βεβαίωση, υπεξαγωγή εγγράφων και απιστία σε βαθμό κακουργήματος. Υπενθυμίζεται ότι τρεις υπάλληλοι έχουν τεθεί σε αργία για την υπόθεση, ενώ δύο εξ αυτών είχαν προσωρινά προφυλακισθεί αλλά αποφυλακίστηκαν.
Κατηγορείται ακόμη ένας επιχειρηματίας για ψευδορκία και ηθική αυτουργία απόπειρας υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης σε βαθμό πλημμελήματος.
Κρίνεται και το πολιτικό τους μέλλον
Από το αποτέλεσμα της δίκης θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό, όπως άλλωστε προαναφέρθηκε, και το μέλλον των κατηγορουμένων, αλλά και η γενικότερη πολιτική πορεία που θα χαράξει το νησί στο μέλλον.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που εκδικασθεί η υπόθεση και το δικαστήριο κρίνει ένοχους τους αιρετούς ή π. αιρετούς, τότε πέρα από τις υπόλοιπες κυρώσεις που θα τους επιβληθούν από το νόμο, οι τρεις εκλεγμένοι στην τρέχουσα θητεία, Αθανάσιος Κουσαθανάς – Μέγας, Θρασύβουλος Κοντομήτρος και Αλέξανδρος Βαμβακούρης, θα παραμείνουν σε αργία (τουλάχιστον μέχρι να εκδικασθεί ξανά η υπόθεση στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο) και ουσιαστικά δε θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις επόμενες εκλογές.
Το ίδιο θα ισχύσει και σε περίπτωση που η υπόθεση δεν εκδικασθεί αύριο αλλά πάρει αναβολή, σενάριο το οποίο είναι διόλου απίθανο.
Ωστόσο, στην περίπτωση που εκδικασθεί η υπόθεση και οι τρεις αιρετοί απαλλαχθούν από τις κατηγορίες που βαρύνονται, τότε το πιθανότερο είναι να επιστρέψουν κανονικά στα καθήκοντά τους.
Πάντως, προτεραιότητα των αιρετών και π. αιρετών ίσως δεν αποτελεί το πολιτικό τους μέλλον, αλλά το πώς θα αποδείξουν στο δικαστήριο ότι δε βαρύνονται για τόσο σοβαρές κατηγορίες που τους έχουν απαγγελθεί από τον εισαγγελέα και το συμβούλιο Εφετών, ούτως ώστε να ελαφρύνουν τη θέση τους.
Ας μην ξεχνάμε ότι κινδύνευσαν ακόμη και με προφυλάκιση, καθώς έμειναν ελεύθεροι δίδοντας χρηματικές εγγυήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: