slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δελτίο Τύπου της ΤΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Σύρου για την Πολιτική Επιστράτευση των Καθηγητών

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

Η Τ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Σύρου χαιρετίζει θετικά την απόφαση που έλαβε η Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων για τη συμμετοχή της στην απεργιακή κινητοποίηση παρά την πολιτική επιστράτευση που επέβαλε η τρικομματική κυβέρνηση.

Είναι πλέον ολοφάνερο ότι προκειμένου να περάσουν οι μνημονιακές πολιτικές που εξαθλιώνουν τον λαό και την κοινωνία, αδιαφορούν για το Σύνταγμα κουρελιάζοντάς το, απαγορεύοντας ακόμη και το δικαίωμα στην απεργία χρησιμοποιώντας το νόμο για πολιτική επιστράτευση που εφαρμόζεται για αντιμετώπιση αμυντικών αναγκών της χώρας ή απειλή από φυσική καταστροφή που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία!!!. Τέτοιες πρακτικές προληπτικής απαγόρευσης απεργιών δεν είναι δυνατόν να εφαρμόζονται από δημοκρατικά καθεστώτα. Δυστυχώς οι συνδικαλιστικές παρατάξεις της ΑΔΕΔΥ που πρόσκεινται στα κυβερνητικά κόμματα υπονομεύουν τον  αγώνα των καθηγητών στηρίζοντας ανοικτά τις κυβερνητικές επιλογές.
 Η χώρα μας, και πριν το μνημόνιο, είναι παραδοσιακά τελευταία  σε δαπάνες για την παιδεία στην Ε.Ε. και παρά τις εκάστοτε μεγαλόσχημες εξαγγελίες πάντοτε συνειδητά αποτελούσε μια από τις τελευταίες προτεραιότητες. Η μόνη δυνατότητα για ανάσχεση της δραματικά επιδεινούμενης κατάστασης και στο χώρο αυτό είναι η κινητοποίηση όλων μας. Γιατί το διακύβευμα δεν είναι οι πανελλήνιες εξετάσεις, που κινδυνεύουν απλά με μια χρονική μετάθεση, είναι κάτι το πολύ πιο ουσιώδες, είναι η προάσπιση των δημοκρατικών διαδικασιών και της αξιοπρέπειας όλων μας. Οι  μαθητές και οι γονείς οφείλουν να σταθούν ενεργά στο πλευρό των εκπαιδευτικών γιατί  το παρόν που βιώνουμε και το ζοφερό μέλλον που προδιαγράφεται είναι κοινά για όλους μας.

Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Σύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: