slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Όταν ο Γιώργος μας έκανε ρεζίλι στη Μέρκελ


Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για το πως μας έκανε ρεζίλι διεθνώς , αποκαλύπτει βελγική εφημερίδα, σε άρθρο με τίτλο της «Η Ανγκελα Μέρκελ μέσα στην ελληνική παγίδα», όπου περιγράφονται οι αντιδράσεις της καγκελαρίου στο αίτημα της Ελλάδας για οικονομική βοήθεια.

Παράλληλα αποκαλύπτει πως ο ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ είχε επισκεφτεί μυστικά την Αθήνα για να εξετάσει τις προθέσεις του Καραμανλή, ο όποίος δεν έδειχνε καμία διάθεση να συμμορφωθεί με όσα έλεγε η Ε.Ε
Αναλυτικά το κείμενο:


«Η Γερμανίδα Καγκελάριος είναι βαθιά σοκαρισμένη με όσα αποκαλύπτονται το βράδυ της 10ης Δεκεμβρίου 2010. Στις Βρυξέλλες, οι Αρχηγοί Κρατών και Κυβερνήσεων υποδέχονται τον νέο Έλληνα πρωθυπουργό. Ο σοσιαλιστής Γιώργος Παπανδρέου εξηγεί: "Ακούστε, όλοι οι αριθμοί μας είναι ψεύτικοι. Η χώρα μου ταλανίζεται από τη διαφθορά. Θα χρειαστούν χρόνια, αλλά είμαι αποφασισμένος να την καταπολεμήσω. Θα χρειαστώ βέβαια υποστήριξη και βοήθεια, διότι πρόκειται για μία τεράστια επιχείρηση".

Το ελληνικό μυστικό ήταν διάτρητο. Εκείνο που εντυπωσιάζει τους Ευρωπαίους ηγέτες τη βραδιά της 10ης Δεκεμβρίου – περισσότερο από τη σοβαρότητα της κατάστασης της χώρας του – είναι η ειλικρίνεια του Παπανδρέου"

Δεν υπάρχουν σχόλια: