slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Βαρουφάκης: "Ήμουν ανόητος που συνεργάστηκα με τον Γιώργο"... ενω τωρα εισαι στα καλα σου;

Στην περίληψη της ομιλίας του για το 6ο Subversive Festival στο Ζάγκρεμπ, ο καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας Γιάννης Βαρουφάκης, αναφέρεται στο πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, ως «ο άνθρωπος που έβαλε την Ελλάδα στην Κόλαση».

«Αργότερα πήγα στην Ελλάδα, όπου (ανόητα) έγινα σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου -του άντρα του οποίου η κυβέρνηση θα μεσολαβούσε για την τοποθέτηση της Ελλάδας στο μονοπάτι της Κολάσεως λίγα χρόνια αργότερα», αναφέρει χαρακτηριστικά για την συνεργασία του με τον πρώην πρωθυπουργό ο κ. Βαρουφάκης, στην περίληψη της ομιλίας του την οποία έχει δημοσιεύσει στον προσωπικό του ιστότοπο.

Συνεχίζοντας ο κ. Βαρουφάκης αναφέρει ότι παραιτήθηκε από σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου λίγο καιρό αργότερο όταν «μυρίστηκε» την επερχόμενη καταστροφή και δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου αναφέρει χαρακτηριστικά πως οι φοιτητές έμεναν «συγκινητικά αδιάφοροι στην καταστροφή».

Ο καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας, μιλώντας για την οικονομική κρίση και τον ρόλο που έπαιξε αναφέρει ότι όταν ξέσπασε το 2008, άρχισε να γράφει άρθρα και να κάνει εμφανίσεις σε «γνωστά και μη media, προβάλλοντας μια ατζέντα για το πως θα σωθεί ο καπιταλισμός από τον εαυτό του», ενώ αναφέρεται και στην φυγή του από την Ελλάδα «όταν τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα σε προσωπικό επίπεδο».

Τέλος, ο κ. Βαρουφάκης αναφερόμενος στον Μαρξισμό τονίζει ότι είναι «ένας ιδιόρρυθμος Μαρξιστής, αλλά Μαρξιστής το δίχως άλλο», ενώ τάσσεται υπέρ ενός δημοκρατικού, φιλελεύθερου σοσιαλισμού ως το ιδανικό μέλλον «για το οποίο θα πάλευα».

ysterografa.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: