slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πρόσκρουση Ε/Γ-Τ/Ρ «ΝΑΞΟΣ ΣΤΑΡ» στον προβλήτα στην Πάρο

naxos star
Προσέκρουσε, βραδινές ώρες της Κυριακής, το επιβατιγό τουριστικό σκάφος «ΝΑΞΟΣ ΣΤΑΡ» Ν.Π. 10275  στην προβλήτα, κατά τη διαδικασία χειρισμών πρόσδεσής του στο λιμάνι της Πάρου. Το πλοίο, στο οποίο επέβαιναν 48 επιβάτες, εκτελούσε περιηγητικό ταξίδι προερχόμενο από το λιμάνι της Μυκόνου, με αφετηρία και κατάληξη το λιμάνι της Νάξου. Άμεσα, στο σημείο μετέβησαν μέλη του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων του Λιμεναρχείου Πάρου και επιθεώρησαν το «ΝΑΞΟΣ ΣΤΑΡ» με .....
τη συνδρομή ιδιώτη δύτη, ενώ από την πρόσκρουση δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε ρύπανση του θαλασσίου περιβάλλοντος.
Μετά από διενεργηθείσα ταυτοπροσωπία από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πάρου, διαπιστώθηκε παράνομη απουσία ναυτικού, ναυτολογημένου ως ναύκληρου, ο οποίος απελύθη. Παράλληλα κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπομένων κυρώσεων στον 29χρονο κυβερνήτη του σκάφους.
Από το Λιμεναρχείο της Πάρου, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΝΑΞΟΣ ΣΤΑΡ», μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί, καθώς και αποκατάστασης της οργανικής σύνθεσης.Τα παραπάνω προσκομίσθηκαν από τον κυβερνήτη και δόθηκε το πράσινο φως για να αποπλεύσει το πλοίο το οποίο επέστρεψε στη Νάξο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: