slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δεν υπάρχει κράτος σαν το ελληνικό: Ισοβίτες παίρνουν κανονικά μισθό!

- Σκότωσαν τον δήμαρχο Παγγαίου, καταδικάστηκαν αλλά πληρώνονται κανονικά
- Οι καταδικασθέντες για τη δολοφονία του εισπράττουν το 50% του μισθού τους
- Δεν έχει συνεδριάσει ακόμα το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο για να απολυθούν
- Απίστευτες ιστορίες επίορκων και διαφθοράς στο Δημόσιο, ενώ η τρόικα ζητά απολύσεις
- «Λαβράκια» του ΣΔΟΕ: Συνταξιούχος με 4 εκατ. ευρώ, αγρότες με 222,5 εκατ.
Ξεπερνάει και το πιο παρανοϊκό σενάριο. Είναι είτε για γέλια είτε για κλάματα. Μάλλον για το....
δεύτερο. Την ώρα που χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι έχουν δει τους μισθούς τους να τσεκουρώνονται και δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα, την ώρα που συνταξιούχοι δεν έχουν να πληρώσουν τα φάρμακά τους γιατί τους έκοψαν τη σύνταξη, την ώρα που η τρόικα απειλεί με νέα μέτρα αν δεν πιάσουμε τους στόχους, δυο δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν καταδικαστεί για δολοφονία πληρώνονται το 50% του μισθού τους. Κανονικότατα και κάθε μήνα. Κι ας έχει καταδικαστεί ο ένας σε ισόβια και ο άλλος σε 17 χρόνια κάθειρξη.

Παρανοϊκό κράτος! Πρόκειται για τους δυο ανθρώπους που κατηγορήθηκαν, ομολόγησαν και καταδικάστηκαν για τη δολοφονία του δημάρχου Παγγαίου Κάβαλας, Τριάνταφυλλου Κουκούδη το 2009. Αν και έχουν καταδικαστεί, πληρώνονται κανονικά από το ελληνικό δημόσιο, αποκαλύπτει δημοσίευμα της εφημερίδας Το Έθνος.

Όλα αυτά, μαζί με τη λίστα των επίορκων, έρχονται στο φως την ώρα που η τρόικα ψάχνει ποιοι θα φύγουν από το Δημόσιο. Μπροστά στα μάτια μας τους έχουμε...

Οι δυο καταδικασθέντες, Σάββας Σαλτουρίδης και Ιωακείμ Μάνος, 50 και 51 ετών, δολοφόνησαν τον 47χρονο δήμαρχο τα Χριστούγεννα του 2009 και του φόρτωσαν τη «μαύρη τρύπα» των 710.000¤. Ομολόγησαν και καταδικάστηκαν τον Δεκέμβριο του 2010. Ο πρώτος σε ισόβια, ο δεύτερος σε 17 χρόνια.

Και εδώ ξεκινάει ο παραλογισμός: το πρωτοβάθμιο υπηρεσιακό συμβούλιο τους επέβαλε την ποινή της οριστικής παύσης αλλά, όπως δικαιούνταν, κατέθεσαν έφεση, η παύση τους ανεστάλη και περιμένουν να κριθεί η υπόθεσή τους σε δεύτερο βαθμό. Μέχρι αυτό να συνεδριάσει, πληρώνονται το 50% του μισθού τους. Και ακόμη, το δευτεροβάθμιο όργανο δεν έχει συνεδριάσει για την οριστική απόλυσή τους! Έτσι, πληρώνονται το μισό των μηνιαίων αποδοχών του, όπως προβλέπεται από τον Κώδικα Δημοτικών Υπαλλήλων.

Οι δυο καταδικασθέντες δε δίστασαν να καταθέσουν μήνυση κατά του δημάρχου που αντικατέστησε τον Τριαντάφυλλο Κουκούδη, ο οποίος αμέσως μετά την αποκάλυψη του εγκλήματος και την προφυλάκισή τους, είχε δώσει εντολή να διακοπεί η μισθοδοσία τους, σύμφωνα με το Έθνος.

Η απόφαση αυτή κράτησε έξι μήνες. Γιατί ο Απόστολος Τσακίρης αναγκάστηκε να αποδεσμεύσει τη μισθοδοσία τους για να μην οδηγηθεί ο ίδιος στη δικαιοσύνη για παράβαση καθήκοντος!

Η υπόθεση Κουκούδη

Ο 47χρονος δήμαρχος Παγγαίου εξαφανίστηκε στις 27 Δεκεμβρίου και τρεις μέρες μετά τον βρήκαν δολοφονημένο στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του, το οποίο είχε εγκαταλειφθεί σε ερημική παραλία. Έφερε πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι και οκτώ σφαίρες από πυροβόλο όπλο.

Είχε προηγηθεί έλεγχος ορκωτών λογιστών στα οικονομικά του δήμου, που είχε αποκαλύψει «μαύρη τρύπα» 710.000 ευρώ. Σύμφωνα με την αστυνομία, συνυπεύθυνοι για το έλλειμμα ήταν οι δυο ταμίες και ο δήμαρχος, με τους δυο πρώτους να σκοτώνουν τον τελευταίο για να του φορτώσουν τα πάντα.

Οι δυο ταμίες συνελήφθησαν το ίδιο βράδυ και ομολόγησαν το έγκλημά τους, αλλά υποστήριξαν πως η κατάχρηση έγινε από τον δήμαρχο και πως τον σκότωσαν γιατί τους απειλούσε.
Μαζί τους είχε συλληφθεί κι ένας συγχωριανός τους, ο οποίος τους είχε δώσει το όπλο του φόνου.

Τον Δεκέμβριο του 2010 ο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κομοτηνής καταδίκασε τον φυσικό αυτουργό σε ισόβια και τους άλλους δυο σε 17 χρόνια φυλακή. Τον Ιούνιο η υπόθεση θα εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: