slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η τρόικα έχει γελοίες εμμονές, αλλά και εμείς είμαστε νούμερα ...

Ακούω, βλέπω, διαβάζω… Λέω, δε μπορεί διάολε, κάτι δεν καταλαβαίνω σωστά.
Δεν είναι δυνατόν να επιμένουν οι φωστήρες της τρόικας σε αυτή την παράλογη υπερφορολόγηση των πάντων.
Δεν είναι δυνατόν να μην αντιλαμβάνονται τι σημαίνει η πτώση της κατανάλωσης κατά 9% ακόμη.
Και αστοιχείωτοι θεωρητικά να ήταν -πράγμα που αποκλείεται-  στην πράξη θα ένιωθαν ότι η εξίσωση δε βγαίνει με τίποτα. Η οικονομία είναι σε σπιράλ θανάτου και η κοινωνία λίγο πριν εκραγεί.Το πρώτο πράγμα που θα έπρεπε να κάνουν, λοιπόν, είναι να ζητήσουν μείωση των φόρων. Με πρώτον, τον ΦΠΑ που, με το απερίγραπτο 23% στην εστίαση, αντί να αυξήσει έχει μειώσει δραματικά τα κρατικά έσοδα.
Το αντεπιχειρημά τους είναι επιεικώς γελοίο: τον μειώσαμε στην Πορτογαλία, αλλά οι τιμές δεν έπεσαν, έβαλαν τη διαφορά στην τσέπη τους οι μαγαζάτορες.
Άρα; Πρέπει να γονατίσει εντελώς η αγορά, επειδή στην Πορτογαλία έγινε αυτό; Και γιατί δε λένε ότι και εκεί τα έχουν κάνει μπάχαλο; Γιατί δεν μας εξηγούν πώς γίνεται να εφαρμόζει τέλεια το πρόγραμμα η κυβέρνηση της Λισσαβόνας -έτσι δεν ισχυρίζονταν;- και όλοι οι στόχοι να έχουν πέσει έξω, παρά τις θυσίες του πορτογαλικού λαού;Συμπέρασμα: Ο Τόμσεν και οι συν αυτώ πρέπει να το πάρουν αλλιώς. Πριν τους πάρει και τους σηκώσει.
Πίσω από τα νούμερά τους βρίσκονται άνθρωποι που κινδυνεύουν να χάσουν εντελώς την αξιοπρέπειά τους. Και πόσο απέχει αυτό απ’ το να χάσουν τα λογικά τους;Αυτό, βέβαια, δεν απαλάσσει σε τίποτα τους ανόητους μανδαρίνους του υπουργείου Οικονομικών, που εδώ και έξι μήνες βολοδέρνουν ψάχνοντας μια μέθοδο είσπραξης του νέου φόρου στα ακίνητα, ώστε να αντικατασταθεί το περιβόητο χαράτσι μέσω ΔΕΗ.
Τι έχουν καταφέρει;

Απολύτως τίποτα, με αποτέλεσμα να εκθέτουν τον πρωθυπουργό, να προκαλούν τη σφοδρή αντίδραση της ΔΗΜΑΡ και (την ηπιότερη) του ΠΑΣΟΚ, και να δίνουν το δικαίωμα στην τρόικα να λέει «αφού δε βρίσκετε κανέναν άλλο αξιόπιστο εισπρακτικό μηχανισμό, ας μείνετε με το χαράτσι».


Είπαμε, μόνο τα νούμερα βλέπουν. Αλλά και εμείς είμαστε εντελώς νούμερα, ας το παραδεχθούμε.
Αν ακούσατε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να περιγράφει το πώς η ΕΡΤ γράφει στα παλιά της τα παπούτσια την απόφαση να εκδιωχθούν τα αποδεδειγμένα επίορκα λαμόγια, θα βγάλατε ασφαλή συμπεράσματα… Πολύ δύσκολα αυτή η ρημαδοχώρα θα έχει αύριο…

Πηγή: Aixmi.gr - http://antilogos-gr.blogspot.com

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

τώρα το κατάλαβες ότι είσαι νούμερο.