slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Επιχείρηση προσέλκυση τουριστών

samarasmaximouΜετά την επιχείρηση «προσέλκυση επενδύσεων» το Μέγαρο Μαξίμου βάζει μπροστά και την «επιχείρηση προσέλκυσης τουριστών».
-Του Γιάννη Πιτταρά-
Το βαρύ χαρτί της ελληνικής οικονομίας, που πλήττεται και αυτό από την οικονομική κρίση θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης του Αντώνη Σαμαρά με το προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.
Τα μέλη του ΣΕΤΕ πηγαίνουν στο Μέγαρο Μαξίμου επιχειρώντας να πείσουν τον .....
πρωθυπουργό ότι υπό προϋποθέσεις και συγκεκριμένες κυβερνητικές αποφάσεις ο ελληνικός τουρισμός σε ορίζοντα 2-3 ετών μπορεί να φτάσει στα 20 εκατ. αφίξεις και να προσφέρει συνολικά επιπλέον 3 μονάδες κάθε χρόνο στο ΑΕΠ της χώρας, με ότι σημαίνει αυτό και στο μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης που είναι να δημιουργηθούν δεκάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.
Για να ισχύσουν όλα αυτά ο ΣΕΤΕ ζητά από τον Πρωθυπουργό να προχωρήσουν άμεσα μία σειρά αποφάσεων, όπως η ταχύτερη, εντός 24 ωρών, έκδοση θεωρήσεων βίζας Σένγκεν και η χορήγηση σε ελάχιστο ποσοστό 30% θεωρήσεων πολλαπλών εισόδων.
Επίσης, π ΣΕΤΕ εκτιμά πως η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%, η μείωση του ΦΠΑ στην ακτοπλοΐα, όπως και στο συνολικό τουριστικό πακέτο στο 6,5% θα ενισχύσουν περαιτέρω τον ελληνικό τουρισμό.
Στον φάκελο που θα προσκομίσει στον Πρωθυπουργό το προεδρείο του ΣΕΤΕ υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν μια θετική μεταστροφή παραδοσιακών αγορών όπως η Βρετανία, η Γερμανία και η Γαλλία προς τη χώρας μας, κυρίως στο κομμάτι των προκρατήσεων.
Ήδη καταγράφεται αύξηση της τάξης του 20% των επισκεπτών, οι οποίοι ήδη έχουν κλείσει τις διακοπές τους για το 2013 στη χώρα μας, ενώ πάνω από 1 εκατ. περισσότερες αεροπορικές θέσεις έχουν προγραμματισθεί για τη χώρα μας το 2013, σε σχέση με τα αντίστοιχα νούμερα το 2012.
thepaper.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: