slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πέφτουμε απ' τα σύννεφα: Ο παρατηρητής άλλαξε την έκθεσή του για το Παναχαϊκή-Ολυμπιακός

Στην Ελλάδα του 2013 συμβαίνουν κι αυτά. Πέφτει ξύλο πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από έναν αγώνα ποδοσφαίρου, ο παρατηρητής τα καταγράφει όλα και όταν έρχεται η στιγμή να πέσουν ποινές στις ομάδες για τα πεπραγμένα των οπαδών τους, ο παρατηρητής... θυμάται ότι δεν είδε ποιοι ήταν.

Αυτό συνέβη χτες στην εκδίκαση της υπόθεσης στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ για τα επεισόδια στο παιχνίδι κυπέλλου Παναχαϊκή-Ολυμπιακός. Στην αρχική του έκθεση, μετά το τέλος του αγώνα, ο παρατηρητής της ΕΠΟ είχε γράψει με το νι και με το σίγμα τα πάντα, ότι τα επεισόδια έγιναν ανάμεσα σε οπαδούς των δύο ομάδων. Τότε έγραφε ότι «εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο περίπου 15 φίλαθλοι της Παναχαϊκής και του Ολυμπιακού».

Επτά ημέρες μετά, λίγο πριν την χτεσινή εκδίκαση της υπόθεσης, ο ίδιος παρατηρητής έστειλε νέα συμπληρωματική έκθεση στην οποία ούτε λίγο ούτε πολύ αναιρεί τον εαυτό του. Κι αυτό γιατί λέει ότι θυμήθηκε πως τελικά το ξύλο δεν έπεσε ανάμεσα σε οπαδούς των δύο ομάδων αλλά ανάμεσα σε άγνωστα άτομα χωρίς διακριτικά. Για την ακρίβεια γράφει ότι εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο «περίπου 15 φίλαθλοι χωρίς διακριτικά».

Κάπως έτσι, γράφει η «Εφημερίδα των Συντακτών», ο πρόεδρος της Επιτροπής αναγκάστηκε να αναρωτηθεί δημόσια: «Μα καλά, επτά μέρες μετά το θυμήθηκε αυτό;». Φυσικά, μετά από αίτημα της Παναχαϊκής, η οποία είχε πάει να απολογηθεί χωρίς λέει να δει καν το βίντεο του αγώνα, η εκδίκαση αναβλήθηκε για τη Δευτέρα το πρωί.

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: