slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Εκτός τόπου και χρόνου η πρόταση Βενιζέλου να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή




Ανοικτό πόλεμο με τη Χρυσή Αυγή ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ και τη Δευτέρα, λένε οι πληροφορίες, θα καταθέσει πρόταση για να τεθεί εκτός νόμου και να αναδειχθεί η αντισυνταγματικότητα του συγκεκριμένου κόμματος. Με άρθρο του ο Βενιζέλος χαρακτηρίζει την Χρυσή Αυγή αντισυνταγματικό κόμμα, ναζιστικό, φιλοχουντικό και προκλητικό. Κι όπως επισημαίνει υπάρχουν θεσμικοί τρόποι αντιμετώπισης του φαινομένου και στο επίπεδο της νομοθεσίας-ιδίως της ποινικής- και στο επίπεδο κανονισμού της Βουλής.
Φυσικά ο Μιχαλολιάκος δεν άφησε να πάει χαμένη η ευκαιρία και απάντησε με σκληρό τρόπο στο ΠΑΣΟΚ. «Αν ο Βενιζέλος και η παρέα του θέλουν να…
“θέσουν εκτός νόμου” την Χρυσή Αυγή καλά θα κάνουν να βιαστούν, γιατί σύντομα θα βρίσκονται στο 0% και δεν θα έχουν ούτε κόμμα, ούτε γραφεία, ούτε βουλευτές για να μας διασκεδάζουν με ανάλογες γραφικές δηλώσεις. Ορισμένοι εξ αυτών μάλιστα δεν θα έχουν ούτε την προσωπική τους ελευθερία, έχοντας ήδη εμπλακεί σε τεράστια σκάνδαλα διαφθοράς και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος»., αναφέρεται σε ανακοίνωση ενώ ο Μιχαλολιάκος με άρθρο του επιτίθεται στην ακαδημαϊκό Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ. Λέει ότι είναι άκομψο και υπερβολικό να λέει η κα Αρβελέρ ότι το πρόβλημα της Ελλάδας είναι η Χρυσή Αυγή.
Εν πάση περιπτώσει, δεν έχει τόση σημασία το επίπεδο της σύγκρουσης όσο η ουσία. Και αν τελικά είναι σωστό, νόμιμο ή θεμιτό να θέσεις εκτός νόμου ένα κόμμα που το ψήφισε σχεδόν 7% και που έχει δημοσκοπική δύναμη πάνω από 12%. Οι απαντήσεις είναι πολλές και σίγουρα άλλοι θα πουν τα δικά τους και θα κατακεραυνώσουν τους Χρυσαυγίτες κι άλλοι θα συμπαραταχθούν μαζί της. Πάντως, δημοσκόπηση λέει ότι πάνω από το 60% θέλει να τεθεί εκτός νόμου. Είναι, όμως, αντιμετώπιση ενός φασιστικού φαινομένου αυτή; Έχουν επεξεργαστεί ένα σχέδιο στο μυαλό τους εκεί στο ΠΑΣΟΚ ή απλά αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για να φανούν ότι κάνουν κάτι και να κερδίσουν ποσοστά; Κι επίσης ποια είναι η επίσημη άποψη της κυβέρνησης, ποια θέση θα πάρει αν τεθεί τέτοιο θέμα;
Για τους Χρυσαυγίτες την ξέρετε τη γνώμη μας εδώ στο Antinews. Άλλωστε, όταν ασχοληθήκαμε με τον υπόκοσμο της πολιτικής μας έκαναν επίθεση από την ιστοσελίδα τους και εμμέσως μας απείλησαν ότι θα μας εξαφανίσουν.
Είχαμε πει τότε ότι είναι «τιμή μας να μας βρίζουν οι φασίστες». Το λέμε ξεκάθαρα και τώρα. Πρόκειται για ένα καθαρά ναζιστικό, φασιστικό κόμμα που ποντάρει στη δυσαρέσκεια του ελληνικού λαού από το πολιτικό σύστημα προκειμένου να κερδίσει ψήφους.
Και μετά τα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων λέμε ξεκάθαρα ότι είναι εκτός από φασίστες και θρασύδειλοι που δέρνουν αδύναμους αλλοδαπούς στις λαϊκές ή βρίζουν και απειλoύν γραφειοκράτες αστυνομικούς. Δεν τους φοβόμαστε, άλλωστε ο καθένας σ’ αυτή τη ζωή έχει τη δική του ιστορία και δε μπορεί να την «βρομίζει» ούτε και να κρύβεται χωρίς να μιλά για το φαινόμενο Χρυσή Αυγή.
Να πούμε επίσης στους Χρυσαγίτες που θα παρεξηγηθούν από τα λεγόμενά μας, ας κοιτάξουν στον καθρέφτη, ας δουν την ηγεσία του κόμματος που υποστηρίζουν, ας ψάξουν από πού χρηματοδοτούνται, τις «ροζ» δουλειές του ηγέτη τους, τη φορολογική ασυλία που απολαμβάνει αυτός ο «Ελληναράς» που θέλει να ξεβρομίσει ο τόπος.
Ωστόσο, η πρόταση που σκέφτεται να κάνει το ΠΑΣΟΚ για τη νομιμότητα του κόμματος του Μιχαλολιάκου είναι ανεδαφική αλλά και άκαιρη. Εν έτει 2012 δε μπορεί να μιλάς για εκτός νόμου κόμματα που επί χρόνια ήταν, έστω και στο παρασκήνιο της πολιτικής, ενεργά. Δεν ήξερε το πολιτικό σύστημα τις θέσεις του Μιχαλολιάκου ή ξαφνιάστηκε από την ημίτρελη ματιά του Κασιδιάρη, τις φασιστικές καταβολές του Παππά με το «πουλί» του που ύψωσε στην Κρήτη ή τα ωραία «γαλλικά» που ξέρει ο Παναγιώταρος;
Έπρεπε να το φανταστούν τι θα συμβεί κι έπρεπε και οι ίδιοι οι πολιτικοί των τελευταίων ετών να κάνουν τα πάντα ώστε να μη στρώνουν το χαλί στο φασισμό σε μια χώρα που γέννησε τη δημοκρατία. Και με αδιέξοδες πολιτικές και λάθη όπως αυτό που πάνε να κάνουν με το φορολογικό θα απαξιώνονται περισσότερο και θα ανεβάζουν ακόμη πιο πολύ τη Χρυσή Αυγή ή κάθε άλλο λαϊκιστικό άκρο.
Είναι, λοιπόν, εκτός τόπου μια πρόταση για να τεθεί εκτός νόμου αυτό το κόμμα. Αφενός γιατί θα το ενισχύσει περισσότερο, έστω κι αν από Χρυσή Αυγή ονομαστεί Ελληνική Αυγή. Αφετέρου διότι ο καλύτερος τρόπος για να προκαλέσεις πλήγμα στον εχθρό είναι να τον αφήσεις να εκτεθεί.
Όσο αυτοί οι αγράμματοι υποστηρικτές της χούντας, θα συνεχίζουν να κάνουν τις χονδροειδείς αθλιότητές τους προκειμένου να κερδίσουν 15 λεπτά δημοσιότητας, θα εκτίθενται και κάποια στιγμή ο κόσμος θα τους πάρει χαμπάρι τι είναι στην πραγματικότητα.
Πριν από αυτό, όμως, πρέπει να σχεδιαστεί μια εθνική πολιτική που θα έχει ως βασικό στόχο την αναγέννηση της ελληνικής κοινωνίας και την απομάκρυνση της χώρας από την κρίση. Με στοχευμένες κινήσεις που θα αφοπλίζουν τον μεγαλύτερο εχθρό, το λαϊκισμό των άκρων.
Τότε σιγά – σιγά θα απομυθοποιηθεί και το χρυσαυγίτικο φαινόμενο. Μέχρι τότε, ας φροντίσουν στο ΠΑΣΟΚ και τα λοιπά κόμματα να κάνουν την αυτοκριτική τους, έστω και κατόπιν εορτής.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: