slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Λαϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων 2 Δεκεμβριου 2013-ΥΠΟΙΚ Στρατούλης: Οι Έλληνες παγώνουν αλλά έχουν την αξιοπρέπειά τους


2 Δεκεμβρίου 2013
Λαϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Η πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα τις τελευταίες μέρες έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στον πληθυσμό, αφού εκτός από την 6μηνη έλλειψη πετρελαίου, οι συνεχείς διακοπές στο δίκτυο της ΔΕΗ δεν αφήνουν περιθώρια για εναλλακτικές πηγές θέρμανσης.


Υπενθυμίζεται ότι η καύση ξύλων αποτελεί αδίκημα σε βάρος του περιβάλλοντος και προβλέπονται βαριές ποινές σε όποιο σπίτι εντοπιστεί να καπνίζει καμινάδα. Την επίβλεψη της εφαρμογής της απαγόρευσης έχουν αναλάβει από κοινού το Υπουργείο Οικολογίας, Περιβάλλοντος και Παγκόσμιας Υπερθέρμανσης και το Υπουργείο Διαφύλαξης Σοσιαλιστικών Ιδανικών. Η χρήση ξύλου και άλλων ειδών βιομάζας επιτρέπεται κατ'εξαίρεση για την θέρμανση κρατικών κτηρίων και κατοικιών κρατικών αξιωματούχων, μελών του Σύριζα-ΕΚΜ και του ΚΚΕ και των υπαλλήλων της Βουλής, μετά από άδεια των κατά τόπους λαϊκών δασαρχείων.

Ο Υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Στρατούλης δήλωσε ότι: "Μπορεί οι Έλληνες να κρυώνουν λίγο παραπάνω, αλλά τουλάχιστον έχουν την αξιοπρέπειά τους, δεν τους εκμεταλλεύεται κανένας, όπως στην άθλια υπόλοιπη Ευρώπη από την οποία ευτυχώς φύγαμε, για να μπορούμε να δίνουμε με νόμο κάθε βδομάδα αύξηση 100% στους μισθούς των Ελλήνων".

Ο Υπουργός Βιομηχανίας, Έρευνας και Τεχνολογίας Νίκος Φωτόπουλος εξήγησε ότι τα προβλήματα ηλεκτροδότησης είναι πέραν των δυνατοτήτων της επιχείρησης: "Λειτουργούμε στο μάξιμουμ, δεδομένου των μεγάλων ελλείψεων που ακόμα έχουμε σε προσωπικό στην ΔΕΗ. Η πρόσληψη πριν 6 μήνες περίπου 40.000 νέων υπαλλήλων ίσα ίσα που μπόρεσε να καλύψει τα οργανικά κενά στις δουλειές γραφείου, και χρειαζόμαστε σίγουρα κι άλλες τόσες προσλήψεις."

Ψήφισμα εναντίον του κρύου και καταδίκης των μεγάλων ιμπεριαλιστικών χωρών, που με τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα προκαλούν κλιματική αλλαγή και ακραία καιρικά φαινόμενα (όπως οι τωρινές θερμοκρασίες 10 έως 15 βαθμών Κελσίου στην Αθήνα), εξέδωσαν διακεκριμένοι Έλληνες των γραμμάτων και των τεχνών. Ανάμεσα στις υπογραφές ξεχωρίζουν αυτές των Λάκη Λαζόπουλου, Σεραφείμ Φυντανίδη, Θάνου Μικρούτσικου, Πέτρου Κωστόπουλου, Άννας Βαγενά, Διονύση Τσακνή, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Άρη Χατζηστεφάνου, Γιώργου Δελαστίκ και Πιτσιρίκου. Μάλιστα ο μεγάλος λαϊκός συνθέτης Θάνος Μικρούτσικος, στεκόμενος δίπλα στον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό, κυκλοφόρησε με νέους εμψυχωτικούς στοίχους το παλιό τραγούδι του "Άννα μην κλαις"

Θα δούμε ηλιόλουστους καιρούς, και πάλι
Άννα μην κλαις
θα φάμε στο λαϊκό συσσίτιο, και πάλι.

Θα παλέψουμε για του λαού, ξανά, την τιμή
Άννα μην κλαις
κι ας στο ντουλάπι μην έχει ψίχα ψωμί

Τα πετρελαιοφόρα του Τσάβες το μέλλον θα φέρει
Άννα μην κλαις
Οι καπιταλιστές δεν θα μας βάλουν στο χέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: