slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

 Ο Φαήλος “απασφάλισε”…

Είναι από τα πρόσωπα της δημόσιας ζωής που δεν σε αφήνουν αδιάφορο. Είτε θα βρεθείς δίπλα του, είτε απέναντί του. Και στις δυο περιπτώσεις, φανατικά. Τόσο ως δικηγόρος όσο και ως πολιτικός, ενεργό και μάχιμο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά, αλλά και… με τις αποστάσεις του, ο Φαήλος Κρανιδιώτης προκάλεσε πολλές φορές πλείστες αντιδράσεις και σχόλια με τις θέσεις τις οποίες κατά καιρούς διατύπωσε.

Το… αυτό κάνει και....
σήμερα, με συνέντευξη που παραχωρεί στην εφημερίδα “Παραπολιτικά”, όπου εξαπολύει βέλη κατά πάντων, ανοίγοντας μια μεγάλη συζήτηση στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας για το μέλλον της Παράταξης.
“Υπάρχει ανάγκη ανασύστασης της Κεντροδεξιάς, ανάκτησης του πατριωτικού και λαϊκού της χαρακτήρα. Και τι πάει να πει ”φιλοευρωπαϊκός”; Ο Ελληνισμός είναι ευρωπαϊκός αφ’ εαυτού, από τον κώδικα αξιών που κουβαλάει ως τρόπο για όλους και για όλα”, δηλώνει με νόημα, ενώ δεν παραλείπει να επαναλάβει τη διατυπωθείσα στο παρελθόν αποστροφή του περί “φλούφληδων” που εκτιμά ότι υπάρχουν στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.
“Καλομαθημένοι που στερούνται ένσημα υπάρχουν παντού. Η Παράταξη όμως έχει μεγάλα αποθέματα ανθρωπίνου δυναμικού για τη σκληρή δουλειά που απαιτείται”, σχολιάζει χαρακτηριστικά.
Αίσθηση ωστόσο προκαλεί η αναφορά του στη συμμετοχή της κυβέρνησης Παπαδήμου, την οποία χαρακτηρίζει λάθος, μια άποψη η οποία κερδίζει έδαφος στον χώρο της Κεντροδεξιάς, όσο απομακρυνόμαστε από εκείνη την εποχή. “Δεν έπρεπε να μπούμε στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Να δίναμε ψήφο ανοχής σε κυβέρνηση που θα πήγαινε τη χώρα σε εκλογές πέρυσι τον Δεκέμβριο. Η ΝΔ θα κέρδιζε με αυτοδυναμία. Χωρίς βαρίδια, να προχωρούσε σε ραγδαίες μεταρρυθμίσεις, και παράλληλα σε σκληρή στάση απέναντι στους δανειστές”.
Όσο για τον Γιάννη Στουρνάρα, ο Φαήλος Κρανιδιώτης δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να ενταχθεί μελλοντικά στη Νέα Δημοκρατία. “Για να του εμπιστεύεται ο Πρωθυπουργός τόσο κρίσιμο υπουργείο, είναι αυτονόητη η απάντηση”, τονίζει.
http://ysterografa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: