Blogger Gadgets

slider

Το gmail του naxios

Στείλτε μας Ειδήσεις-Σχόλια-Παρατηρήσεις-Αρθογραφία Στο email - naxios.blogspot.com@gmail.com Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων Η φωνή της ΝΑΞΟΥ.

Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2012

Συνεχίζουν την απεργία οι υπάλληλοι της ΑΔΑ στην Περιφέρεια Ν.Αιγαίου | Σύρος | Κοινωνία | 26.11.2012, 17:34

Κοινοποίηση Απόφασης  της  Έκτακτης  Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου.

Σας κοινοποιούμε την απόφαση και τα ψηφίσματα της Έκτακτης  Γενικής Συνέλευσης  του Συλλόγου μας  που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη στην Σύρο, Ρόδο και Πειραιά την Δευτέρα  26 Νοέμβρη 2012 .

 ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Π. Ν.ΑΙΓΑΙΟΥ
(AΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ)


1. Με την κύρωση από τη Bουλή των νέων μέτρων του  επικαιροποιημένου Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 9 Ν. 4093/12)  και του Προϋπολογισμού για το 2013, αλλά και με την αντιδημοκρατική μεθόδευση έκδοσης στο σωρό Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, η τρικομματική κυβέρνηση, σε πλήρη συνεργασία με την Ε.Ε. και το  Δ.Ν.Τ.   νομοθέτησε τον σφαγιασμό των εργασιακών δικαιωμάτων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.  Στον μεν ιδιωτικό καταργούν το 8ωρο και  τις Συλλογικές Συμβάσεις, αφήνοντας εντελώς απροστάτευτους του εργαζόμενους στην εργοδοτική αυθαιρεσία,  ενώ στον δημόσιο προχωρούν σε άμεσες διαθεσιμότητες, δηλαδή απολύσεις, συναδέλφων κατηγοριών Δευτεροβάθμιας  εκπαίδευσης  αορίστου χρόνου, και υποχρεωτικές μετατάξεις για όλους, ακόμη και σε κατώτερη βαθμίδα. Ταυτόχρονα τρομοκρατούν με πειθαρχικούς ελέγχους, όχι τους «επίορκους», όπως διακηρύττουν, αλλά τους υπαλλήλους που αντιστέκονται π.χ. με την απειλή της «ανάρμοστης συμπεριφοράς» εντός ή εκτός «υπηρεσίας».
2.Η σχετική εγκύκλιος ( αρ. πρωτ. 26188/12/11/12) που εξέδωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης καθώς και οι σχετικές ερμηνευτικές «οδηγίες» που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του υπουργείου, αποκαλύπτουν και την πρωτοφανή μεθόδευση «νομιμοποίησης» της  κυβερνητικής αυθαιρεσίας καθώς  από την μια ουσιαστικά τροποποιούν τον νόμο  και από την άλλη αποκαλύπτουν πως οι αυθαίρετες μετατάξεις και οι πειθαρχικοί έλεγχοι  χρησιμοποιούνται ως εργαλεία υποταγής με απειλή την απόλυση.  Σε αυτή την κατεύθυνση κινούνται και οι ανυπόστατες προφορικές εντολές κυβερνητικών παραγόντων  για άμεση θέση σε διαθεσιμότητα, ουσιαστικά, του συνόλου των συναδέλφων κατηγορίας ΔΕ Διοικητικού με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου.
3.  Η επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους είναι ενιαία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα καθώς περικόπτουν άγρια τις συντάξεις ( για 5η συνεχόμενη φορά), καταργούν τα εναπομείναντα επιδόματα γιορτών και άδειας , πετσοκόβουν ακόμη και  τα οικογενειακά επιδόματα, εκτοξεύουν την συντάξιμη ηλικία στα 67 όταν η επίσημη ανεργία ξεπερνά το 25% και τα χρόνια για την πλήρη σύνταξη στα 40 ! Η συγκεκριμένος νόμος  αποτελεί  ποταμό αντιλαϊκών ρυθμίσεων που περιλαμβάνει από νέα χαράτσια στην «δημόσια» υγεία μέχρι την πλήρη ουσιαστική εξίσωση των ιδιωτικών «κολλεγίων» με τα  ΑΕΙ  και την σκανδαλώδη εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.
4. Τα μέτρα δεν «τα επιβάλουν οι δανειστές και το μνημόνιο» αλλά η ανάγκη των  μεγαλοεργοδοτών  για φτηνό και υποταγμένο εργατοϋπαλληλικό δυναμικό σύμφωνα με τις ανάγκες της κερδοφορίας τους. Από την άλλη αποδεικνύουν τι είδους «ανάπτυξη» ετοιμάζουν, διαλύοντας  τομείς του δημοσίου, προκειμένου να διαθέσουν το αντικείμενο σε ιδιώτες  σε βάρος του εργαζόμενου λαού ( τρανταχτά παραδείγματα ο ΕΟΠΥΥ με τα τηλεφωνικά ραντεβού, οι συμβολαιογραφικές πράξεις, το κτηματολόγιο και η «τακτοποίηση» αυθαιρέτων, οι διάφορες ενεργειακές επιθεωρήσεις κλπ που πάντοτε συνοδεύονται από νέα χαράτσια και επιβαρύνσεις). 
5. Οι  μεγάλοι περσινοί αγώνες που οδήγησαν στην κυβερνητική εναλλαγή, αλλά και ο τωρινός αγώνας χιλιάδων συναδέλφων σε δήμους και περιφέρειες, μας οδηγούν  να αγωνιστούμε για την ανατροπή αυτών των  μέτρων,  αλλά  ταυτόχρονα να ξεκινήσουμε  ανυποχώρητο αγώνα  για την ανατροπή  συνολικά της αντιλαϊκής πολιτικής κυβερνήσεων και  Ε.Ε. και  τη διεκδίκηση ενός άλλου δρόμου ανάπτυξης με στόχο και γνώμονα την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων.

Στα πλαίσια αυτά:
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ.


- Απεργούμε  την  Τρίτη 27  και  την Τετάρτη 28  Νοέμβρη. Αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα στην σταθερή δουλειά για όλους.
-  Ορίζουμε νέα Γ.Σ. την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου στις 10 πμ.
- Καταγγέλλουμε τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις για την υλοποίηση του νόμου.
- Καλούμε την Διοίκηση δεσμευτεί και να ενημερώσει αρμοδίως ότι κανένας υπάλληλος της Α.Δ. Αιγαίου δεν εμπίπτει στις διατάξεις για διαθεσιμότητα - απόλυση. Κανένας συνάδελφος  «διαθέσιμος» – απολυμένος - άνεργος.
- Καλούμε την προσωρινή διοικούσα επιτροπή της ΟΣΕΑΔΕ να αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες συντονισμένης δράσης των σωματείων στις Αποκ. Διοικήσεις.
- Συντονιζόμαστε  με άλλους φορείς και συσπειρώσεις εργαζομένων, με στόχο την πραγματοποίηση κοινών  δράσεων.
- Καλούμε σωματεία κι φορείς εργαζομένων να πάρουν αποφάσεις  για το μπλοκάρισμα και την ανατροπή του εργασιακού μεσαίωνα !Ερμούπολη 26.11.2012


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.                                                          
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΧΑΡΗΣ ΖΕΠΑΤΟΣ
       Η  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΕΙΡΗΝΗ ΠΕΤΡΑΚΗ               


Δεν υπάρχουν σχόλια :