slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Νικητής ο Πανναξιακός στην κυκλαδίτικη «κόντρα».

Panaxiakos-Anw mera 630

Ο Πανναξιακός ήταν ο τελικός νικητής στο κυκλαδίτικο ντέρμπι κόντρα στην Άνω Μερά, την οποία νίκησε με 3-0.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Πανναξιακός μπήκε πιο δυνατά στο ματς ψάχνοντας το γκολ που θα τον έβγαζαν από το άγχος. Οι Ναξιώτες δημιούργησαν ευκαιρίες, αξιοποιώντας τελικά τρεις από αυτές. Από την άλλη πλευρά η ομάδα του Νίκου Τζιώβα το πάλεψε, είχε τρεις πολύ καλές ευκαιρίες για γκολ, αλλά τελικά πλήρωσε την απειρία της.

Τα γκολ του αγώνα.

(1-0) Η πίεση των Ναξιωτών καρποφόρησε στο 20' , όπου μια σέντρα του Τζωρματζάκη στο ύψος του πέναλτι βρήκε τον Δερμιτζάκη και ο τελευταίος με καρφωτή κεφάλια έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ με 1-0.

(2-0) Δεν άργησε να έρθει και το 2-0, όταν στο 28' ο Δερμιτζάκης κάνει μια καθετή μπαλιά κόβοντας την άμυνα της Άνω Μεράς στα δυο, με τελικό αποδέκτη της πάσας τον Κεμαβόρ, ο οποίος με ένα αριστοτεχνικό πλασέ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 2-0 για τους «Μπλε» της Νάξου.

Με αυτό το σκορ πήγαν οι ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του 1ου μέρους.

(3-0) Το ίδιο σκηνικό και στο δεύτερο μέρος, όπου ο Πανναξιακός μπήκε και πάλι δυνατά, ψάχνοντας το γκολ που θα σφράγιζε τη νίκη. Πριν καλά-καλά συμπληρωθεί το πρώτο 5λεπτο του 2ου μέρους οι δυο πατριώτες έβαλαν το κερασάκι στην τούρτα, με τον Τζωρματζάκη να κάνει μια όμορφη σέντρα για τον Δερμιτζάκη και εκείνος «κάρφωσε» για άλλη μια φόρα την μπάλα στα δίχτυα του Αγγελίδη.

Μπορούσε.

Η Άνω Μερά ήξερε ότι για να πάρει κάτι καλό από το παιχνίδι αυτό έπρεπε να παίξει έξυπνα. Οι παίχτες του Νίκου Τζιώβα προσπάθησαν να αμυνθούν σωστά και να «χτυπήσουν» στην κόντρα, αλλά αυτό τους βγήκε. Μάλιστα οι Μυκονιάτες τα βάζουν και λίγο με την τύχη τους, καθώς είδαν τον Θέμελη στο 12΄και ενώ το σκορ ήταν 0-0 να «νικάει τον Τουρε σε μοναδικό τετ α τετ και στην επανάληψη το ίδιο σκηνικό στο 55΄επαναλαμβάνετε με νικητή και πάλι τον έμπειρο πορτιέρο των "Μπλε". Οι 3η σημαντική ευκαιρία στο παιχνίδι για την Άνω Μερά γίνετε στις καθυστερήσεις, όταν ο Λούπης Μ., που είχε περάσει σαν αλλαγή νικιέται και πάλι από τον Θέμελη.

 Ταλαιπωρία

Για την Ανω Μερά νομίζω ότι αξίζει ένα μεγάλο χειροκρότημα για την προσπάθεια που κάνει, πραγματοποιώντας το όνειρο του ταξιδιού στην Δ΄και όπου βγει .

Πήγε στη Νάξο με επτά παίκτες κάτω των 19 ετών με σκοπό να παίξει όσο μπορούσε καλύτερα και τα κατάφερε.

Αυτό όμως που ….πονάει περισσότερο είναι ότι εν έτη 2012 για μία απόσταση 16 έως 20 μίλια χρειάζεται δύο ημέρες ταξίδι. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, η αποστολή της ομάδας έφυγε από τη Μύκονο το απόγευμα του Σαββάτου και μέσω Σύρου (διανυκτέρευση), με ενδιάμεσο σταθμό την Πάρο έφτασε στη Νάξο και θα βρίσκεται και πάλι στη βάση της τη Δευτέρα το μεσημέρι, έχοντας μία ακόμη διανυκτέρευση στην Σύρο τη Κυριακή.

Συνθέσεις:

Πανναξιακός (Βλαστός) Θέμελης, Κατσάνης, Τζωρμπατζάκης(57΄Τερόλη), Σταυρόπουλος, Τόσκας, Αριανούτσος, Καρούσης, Αθανασίου, Κεμαβόρ(63' Καρμίρης), Δερμιτζάκης, Βονιάκος(79' Μπανακάκης).

Δούκας, Θεοδοσιάδης, Χαμηλοθώρης, Πολυκρέτης

Άνω Μερά (Τζιωβας) Αγγελίδης, Κεραμυδάς, Μαικ Λειντ, Χατζηπαναγιώτης, Μαρτίνος, Ασημομύτης©, Λεπτάκης(71' Λούπης), Ντιαιε, Τουρέ, Παπασταθόπουλος, Θεοχάρης(76' Δήμα).

Λούπης Χ., Χριστοδουλάκης, Κουτσούκος.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Νάξιε σχολίασε μας λίγο τον Πετρέους. Βάζω στοίχημα ότι ξέρεις περισσότερα από τον Ομπάμα.