slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Με το σχέδιο Φωτόπουλου για καταλήψεις υπουργείων, η εισβολή στο Πεντάγωνο

Μια μέρα μετά τη επίσημη προτροπή του προέδρου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, συνδικαλιστή του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Φωτόπουλου να καταληφθούν υπουργεία, οργανισμοί, τράπεζες, εφορίες, λιμάνια και αεροδρόμια από τους εργαζόμενους, οι προσκείμενοι στην ΠΑΣΚ συνδικαλιστές των ναυπηγείων Σκαραμαγκά εισέβαλαν στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, με πρόθεση να το καταλάβουν.
Αυτό το οποίο έχει ιδιαίτερη σημασία είναι οι συνδικαλιστές των ναυπηγείων είχαν ....
προγραμματισμένο ραντεβού με τον υφυπουργό Δημήτρη Ελευσινιώτη. Πριν δε πραγματοποιηθεί και το αποτέλεσμα του κριθεί ενδεχομένως μη ικανοποιητικό, οι εργαζόμενοι εισέβαλαν -λόγω και της απουσίας αστυνομικών δυνάμεων- σπάζοντας τα προστατευτικά ρολά, στο προαύλιο του υπουργείου,με προφανή σκοπό να εισβάλλουν στο κτίριο από την κεντρική του είσοδο.
Από εκεί και πέρα η απίστευτη εικόνα που μεταδίδεται ήδη σε όλο τον κόσμο δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στην κυβέρνηση που καλείται να αποδώσει ευθύνες. Κι αυτό καθώς η μοναδική ευκολία με την οποία οι εκατοντάδες διαδηλωτές εισήλθαν στον περίβολο του υπουργείου, η ανυπαρξία των αστυνομικών δυνάμεων και η αδράνεια των δυνάμεων ασφαλείας του κορυφαίου στρατοπέδου της χώρας προκαλεί τεράστια έκπλξη.
Ηδη, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας έδωσε εντολή να διερευνηθούν οι ευθύνες των αστυνομικών δυνάμεων για την πλημμελή φύλαξη του υπουργείου και για την υποβάθμιση του θέματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: