slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μεϊμαράκης: Είμαι καθαρός -Ευχαριστώ όλα τα κόμματα και όλους τους βουλευτές

Στην έδρα του στην ολομέλεια ανέβηκε στις 12:30 το μεσημέρι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης τερματίζοντας έτσι την αποχή από τα καθήκοντά του μετά το ξέσπασα του «Καρούζος Gate» που προκλήθηκε από την αποκάλυψη της κατάθεσης του κτηματομεσίτη Ιωσήφ Λιβανού που τον εμπλέκει σε ξέπλυμα μαύρους χρήματος ύψος10,2 δισ. ευρώ μέσω των επιχειρήσεων του φυγόδικου επιχειρηματία και κουμπάρου του Γιάννη Καρούζου.


Ο πρόεδρος της Βουλής μιλώντας νωρίτερα με κοινοβουλευτικούς συντάκτες ανέφερε ότι θεωρεί πως επιβάλλεται μέσα σε αυτή την πολιτική συγκυρία στην οποία βρίσκεται η χώρα να είναι στη θέση του.

«Θεωρώ ότι πλέον υπάρχουν όλα τα αποδεικτικά στοιχεία για το θέμα μου και αισθάνομαι πολιτικά μέσα μου ότι πρέπει να ανέβω στην έδρα. Μέσα στη Βουλή αισθάνομαι καθαρός και ευχαριστώ όλους τους βουλευτές και τα κόμματα που έδειξαν μια συμπεριφορά πολιτισμένη σε μια τέτοια περιπέτεια και σε μια καταγγελία που τάραξε το πανελλήνιο και κόντεψε να ταράξει όλη την Ευρώπη.

Χαίρομαι, γιατί βλέπω ότι η κοινή γνώμη δεν τσίμπησε μετά την 2η Κυριακή, αν και την 1η ήταν σε μια επιφύλαξη για το αν ο Βαγγέλης έκανε τη "λαδιά". Υπήρχε η αναμονή, εγώ όμως καμία στιγμή δεν αισθάνθηκα ότι το κοινοβούλιο, οι βουλευτές και τα κόμματα έκαναν παιχνιδάκι με αυτή την ιστορία. Συμπεριφέρθηκαν πολιτισμένα. Αυτό δείχνει ωριμότητα και διάθεση να έχει η χώρα ομαλότητα και να προχωρήσει με ομαλές δημοκρατικές διαδικασίες.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: