slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η ΛΙΣΤΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ

Ο κύριος Βενιζέλος σε ημίωρη συνέντευξή του στο χθεσινό δελτίο ειδήσεων του MEGA CHANNEL προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα σε ότι αφορά στη λίστα Λαγκάρντ. Τελικά κατάφερε δύο πράγματα:
Α) Να κάνει σαφές ότι δεν αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει γύρω του αφού πιστεύει ακόμη ότι το ΠΑΣΟΚ έχει προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στην Ελλάδα και είναι εγγυητής της πολιτικής και κοινωνικής ομαλότητας, ενώ για τον εαυτό του επιφυλάσσει ρόλο εθνικού ηγέτη που........
έχει πολλά να προσφέρει στην πατρίδα

Β) Να καταδείξει με τον πιο γλαφυρό τρόπο την ανικανότητα και αναισθησία σημαντικού μέρους του πολιτικού προσωπικού, εκλεγμένου και διορισμένου

Τη στιγμή που περικόπτονται μισθοί και συντάξεις και καθίσταται επιτακτική ανάγκη η καταπολέμησης της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής Παπακωνσταντίνου, Καπελέρης, Βενιζέλος και Διώτης αγνοώντας ή αποκρύπτοντας τα στοιχεία της λίστας Λαγκάρντ, στερούσαν από το Ελληνικό Δημόσιο πιθανά απαραίτητα έσοδα.

Ταυτόχρονα έγινε κατανοητό γιατί η τρόικα μας έχει πιάσει από τον λαιμό. Η παρέμβαση του κυρίου Ρουπακιώτη ήταν παραπάνω από εύγλωττη. Αλλά και σήμερα ακόμη έχουμε το παράδοξο η τρόικα να μην πείθεται για τις περικοπές που προτείνουν τα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Παιδείας, Υγείας και Άμυνας.

Αυτό μπορεί να έχει τρεις πιθανές εξηγήσεις:

1) Δεν υπάρχει πραγματική βούληση περικοπών και γι αυτό τελικά θα την πληρώσουμε και πάλι μισθωτοί και συνταξιούχοι.

2) Έχει την βούληση αλλά δεν έχει την ικανότητα το υπεύθυνο στελεχιακό δυναμικό να πείσει την τρόικα, άρα έχουμε πρόβλημα διοίκησης.

3) Κάποιο παιχνίδι παίζει η τρόικα εις βάρος μας και θα πρέπει να εξηγηθεί άμεσα στον ελληνικό λαό.

Επειδή η οικονομία καταρρέει, η ανεργία στον ιδιωτικό τομέα έφθασε τα 1.350.000 άτομα, οι μισθοί και οι συντάξεις δεν αντέχουν άλλες περικοπές, θα πρέπει να ξεφύγουμε άμεσα από τις λογικές Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλου και Σία ώστε :

Να μαζευτούν οι σπατάλες του δημόσιου τομέα
Να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή
Να προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις
Να αποκτήσουμε δημόσια διοίκησης και δικαιοσύνη
Διαφορετικά θα χορεύουμε στον ρυθμό της τρόικας και ο λογαριασμός θα απευθύνεται πάντα στους ίδιους.



Γιώργος Α. Βακόνδιος

Υποψήφιος Βουλευτής Κυκλάδων Ν.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: