slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Διαμαρτυρία Δημάρχου για την έλλειψη προσωπικού στο Αστυνομικό Τμήμα Τήνου.


Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Κροντηράς στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολιτή κ. Ν. Δένδια για τις σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό που παρουσιάζει το Αστυνομικό Τμήμα Τήνου, που αγγίζουν το 48%, ένα γεγονός που επισύρει μια σειρά προβλημάτων που επηρεάζουν σημαντικά τη ζωή στο νησί μας.
Στην επιστολή του ανέφερε χαρακτηριστικά:
"Ένα νησί 10.000 μόνιμων κατοίκων, με μια πόλη 5.000 κατοίκων και 45 κατοικημένους οικισμούς διασκορπισμένους σε αρκετά χιλιόμετρα απόστασης, με αυξημένη τουριστική κίνηση και με διευρυμένη τουριστική σαιζόν (Μάρτιο – Νοέμβριο) είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο να αστυνομεύεται από 17 αστυνομικούς, εκ των οποίων οι 2 εξυπηρετούν αποκλειστικά την γραμματεία του τμήματος. Δεδομένης της δύσκολης αυτής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί, αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στον Διοικητή και στους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τήνου για την ευαισθησία που επιδεικνύουν παράλληλα με την βαθιά συναίσθηση του καθήκοντός τους, βάζοντας πάνω απ΄ όλα την ασφάλεια των συμπολιτών τους.

Δυστυχώς μέρα με τη μέρα διαπιστώνουμε ότι η εφαρμογή του νόμου περί νησιωτικότητας και σεβασμού της ιδιαιτερότητας των νησιών μας μένει μόνο στα χαρτιά. Για άλλη μια φορά καλούμε την Πολιτεία να λάβει σοβαρά υπόψη της ένα θέμα που άπτεται της ασφάλειας των πολιτών και δη αυτών που έχουν επιλέξει να στηρίζουν την ελληνική περιφέρεια."

Δεν υπάρχουν σχόλια: