slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΑΡΤΕΜΙΣ & ΟΙ ΓΗΤΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΕΚΛΑΣ

artemis

Στην Ελλάδα λείπει η έννοια της ατομικής ευθύνης και ισχύει μόνο η έννοια της ευθύνης των άλλων. Μπορεί να μην αποτελεί χαρακτηριστικό μας αλλά σίγουρα καλλιεργήθηκε και η μεγαλύτερη ευθύνη ανήκει στου πολιτικούς… Για παράδειγμα ο «μικρός πρωθυπουργός» του Νοτίου Αιγαίου…





Όπως μάθαμε αυτήν την εβδομάδα το Υπουργείο Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής δεν ενημέρωσε, ως όφειλε για τη δημοσιοποίηση της διακήρυξης των άγονων γραμμών στις αρχές καλοκαιριού. Ετσι τώρα απαλείφθηκαν από την επιδότηση των άγονων γραμμών τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια πού εκτελεί το πλοίο ΑΡΤΕΜΙΣ και τα οποία αν μη τι άλλο βοηθούσαν στη σύνδεση των νησιών… Τώρα που το ΑΡΤΕΜΙΣ σταματά (από την 1 Νοεμβρίου) οι της Περιφέρειας, γνωστοί για τα Δελτία τύπου που αφορούν συναντήσεις, χειραψίες και κάθε τι άλλο άκρως επικοινωνιακό αλλά σχεδόν ανούσιο νίπτουν τας χείρας τους και ρίχνουν το μπαλάκι της ευθύνης στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών το οποίο λέει ενέκρινε τη διακήρυξη των άγονων γραμμών χωρίς αυτό να γίνει αντιληπτό και να υπάρξει η δυνατότητα παρέμβασης! Βέβαια αυτό έγινε στις αρχές του καλοκαιριού και μέχρι σήμερα καμία σοβαρή ενέργεια δεν έχει αναληφθεί από τον «μικρό πρωθυπουργό» του Νοτίου Αιγαίου Γ. Μαχαιρίδη.

Βέβαια ο νόμος (Καλλικράτης) ορίζει ότι η Περιφέρεια είναι αρμόδια για το σχεδιασμό την έγκριση και την παρακολούθηση των σχεδίων των ενδοπεριφερειακών συγκοινωνιών της.

Βέβαια επειδή η διακοπή των ενδοκυκλαδικών δρομολογίων θα εγείρει αντιδράσεις αρχίζει από τώρα η «μάλαξη» της κοινής γνώμης.

Μάλιστα σε μία ανακοίνωση όλο αγωνιστικό παλμό η οποία μόνο ως προσπάθειας αποτίναξης των ευθυνών μπορεί να ερμηνευθεί ο αντιπερειφερειάρχης Γιώργος Πουσαίος εκ των υστέρων και αφού έχει χαθεί η μάχη κάνει λόγο ότι «Η Περιφερειακή Αρχή υπερασπίζοντας τα δικαιώματα των νησιωτών θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα παρέμβασης ώστε να εξασφαλιστούν οι απαιτούμενοι πόροι για τη συνέχιση της εκτέλεσης των δρομολογίων»

Επειδή ακριβώς έχουμε καεί από την υπεράσπιση της περιφερειακής αρχής εδώ στις Κυκλάδες και επειδή λύση για τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια του ΑΡΤΕΜΙΣ, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα, εκτός και αν όλοι αυτοί «οι γητευτές της καρέκλας» νιώσουν ότι οσονούπω τη χάνουν λόγω βεβαρυμμένης ανικανότητας, θα πρέπει άπαντες να γνωρίζουμε ποιοι είναι οι υπεύθυνοι αυτής της οικτρής αποτυχίας που αφήνει τους κυκλαδίτες χωρίς τη σύνδεση των νησιών μεταξύ τους.

Καθίσταται σαφές βέβαια ότι τις περισσότερες ευθύνες τις έχει ο Περιφερειάρχης Γ. Μαχαιρίδης ο οποίος περί άλλα τυρβάζει και όσο και αν προσπαθεί ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Πουσαίος να κρύψει κάτω από το χαλάκι τις ευθύνες δεν πρόκειται να τα καταφέρει…

Πηγή: http://www.syrosnews.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=3014:%CE%B4%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CF%85%CE%BA%CE%BB%CE%B1%CE%B4%CF%89%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CE%B3%CE%B7%CF%84%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B5%CF%83-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%B1%CF%83&Itemid=40


Δεν υπάρχουν σχόλια: