slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γ.Γ. Α.Δ.Α. Χριστιάνα Καλογήρου :Η νησιωτικότητα επιβάλλει τη συνέχιση χορήγησης επιδόματος απομακρυσμένων- παραμεθόριων περιοχών στους υπαλλήλους του ν. Κυκλάδων,


Η Γενική Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου, με επιστολή της προς τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ.Αντώνη Μανιτάκη, ζητά τη συνέχιση της χορήγησης επιδόματος απομακρυσμένων- παραμεθόριων περιοχών στους υπαλλήλους του νομού Κυκλάδων. Λαμβάνοντας υπόψη τον παράγοντα της νησιωτικότητας, η απόφαση συντελεί στην ενδυνάμωση του αισθήματος δικαίου και ισονομίας προς τους νησιώτες.

Κατά την πρόσφατη επίσκεψη της στη Σύρο και τις συνεργασίες που είχε με τους τοπικούς φορείς, η κα Καλογήρου διαπίστωσε εκ του σύνεγγυς την ανάγκη να ενισχυθούν οι υπηρεσίες της Α.Δ.Α, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του δήμου Σύρου-Ερμούπολης, με κάθε δυνατό τρόπο, για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών.

Η κ.Καλογήρου υπενθυμίζει άλλωστε, ότι κατά επιταγή του άρθρου 101 του Συντάγματος, η Πολιτεία οφείλει να λαμβάνει υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες των νησιωτικών περιοχών, να επιφυλάσσει ξεχωριστή μεταχείριση για τα νησιά, καθώς και να μεριμνά ιδιαίτερα για την ανάπτυξη τους, με στόχο την εξάλειψη των υφιστάμενων ανισοτήτων σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές της Επικράτειας.

Η μορφολογία της νησιωτικής περιοχής των Κυκλάδων, με τις ιδιαιτερότητες της, έχει ως αποτέλεσμα αυξημένο κόστος ζωής για τους κατοίκους και τους εργαζόμενους στο νομό. Η χορήγηση του επιδόματος απομακρυσμένων- παραμεθόριων περιοχών συνεπώς όχι μόνο είναι αναγκαία για την αξιοπρεπή διαβίωση των υπαλλήλων των Κυκλάδων, αλλά και γιατί εμμέσως θα έχει ως αποτέλεσμα τη στήριξη της τοπικής οικονομίας των νησιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: