slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΠΟΙΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

Αύριο η κρίσιμη Γενική Συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, με εισήγηση για συνέχιση των κινητοποιήσεων. Κανονικά εκτελούν συνταγές του ΕΟΠΥΥ τα Φαρμακεία του Πειραιά. Τι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Της Βασιλικής Αγγουρίδη

Σε διαφορετικές κατευθύνσεις κινούνται οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της χώρας σε ότι αφορά την άρση της πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ. Σε κάποιες περιοχές οι Φαρμακοποιοί συντάσσονται με την απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) και αποφασίζουν την επανέναρξη της εκτέλεσης συνταγών του ΕΟΠΥΥ και σε κάποιες άλλες περιοχές οι συνάδελφοι τους συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις.

Σκληρή στάση διατηρεί ο Σύλλογος της Αττικής, ο οποίος θα πραγματοποιήσει έκτακτη Γενική Συνέλευση για να αποφασιστεί το μέλλον των κινητοποιήσεων, αν και η εισήγηση αναμένεται να είναι υπέρ της συνέχισης της αναστολής της χορήγησης φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Στον Πειραιά, μετά τη χθεσινή πρωινή σύγχυση, όπου άλλα Φαρμακεία εκτελούσαν συνταγές και άλλα όχι, η Διοίκηση του Συλλόγου έδωσε το πράσινο φως στα μέλη του να δίνουν φάρμακα με πίστωση.

Κανονικά εκτελούν συνταγές τα Φαρμακεία και σε Φθιώτιδα, Αρκαδία, Τρίκαλα, Θεσσαλονίκη

Δεν εκτελούν οι Σύλλογοι και σε Ηλεία, Αργολίδα, Κέρκυρα, Ιωάννινα, Δωδεκάνησα, Πέλλα, Ρέθυμνο, τουλάχιστον έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, αλλά και στο Ηράκλειο, όπου η γενική συνέλευση αποφάσισε με ομοφωνία τη συνέχιση των κινητοποιήσεων (148 υπέρ, 0 κατά).

Μέσα στην εβδομάδα θα αποφασίσουν και οι υπόλοιπο Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: