slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ν. Συρμαλένιος: Πλήρης αδιαφορία του Υπουργείου Υγείας για το Νοσοκομείο Νάξου

Απροθυμία του υπουργείου Υγείας να αντιμετωπίσει επείγοντα ζητήματα του Νοσοκομείου-Κέντρου Υγείας Νάξου διαπιστώνει ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, ο οποίος είχε καταθέσει για το σχετικό θέμα ερώτηση στη Βουλή.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο βουλευτής:

«Στις 27/7/2012 κατέθεσα Ερώτηση προς τους Υπουργούς Υγείας και Οικονομικών σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο – Κ.Υ. της Νάξου, όπως διαπιστώθηκαν από την επιτόπια επίσκεψη μου και τη συζήτηση με στελέχη της Διοίκησης και των Υπηρεσιών του.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα εισπράξαμε την εκκωφαντική σιωπή του Υπουργείου Υγείας που αρνήθηκε να απαντήσει, ενώ η απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών, την οποία και παραθέτουμε συνημμένη, αποτελεί ουσιαστικά μια γενικόλογη αναφορά που αποφεύγει τη συγκεκριμένη απάντηση στα συγκεκριμένα ερωτήματα.

Στην ουσία μας παραθέτει το συνολικό ποσό 1.450.000.000 € που δίνει για επιχορηγήσεις των νοσοκομείων και των νοσηλευτικών ιδρυμάτων ολόκληρης της χώρας, αποφεύγοντας να αναφερθεί στο ποσό που αντιστοιχεί στο Νοσοκομείο – Κ.Υ. της Νάξου, προφανώς για να μην φανεί η μεγάλη συρρίκνωση του προϋπολογισμού του, ενώ μας απαντά στερεότυπα και σε ό,τι αφορά το κονδύλι για τις εφημερίες, αποφεύγοντας και εδώ να αναφερθεί στις περικοπές των κονδυλίων.

Σε ό,τι δε αφορά τη μη έγκριση των προσλήψεων των 11 γιατρών ειδικοτήτων που είχαν προσληφθεί τον περασμένο Οκτώβριο από το υπουργείο Υγείας, αλλά δεν εγκρίθηκαν από το Οικονομικών, αναφέρει ότι στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, δεν υπάρχει καμιά εκκρεμότητα, χωρίς καν να κάνουν τον κόπο να εξηγήσουν, αν απέρριψαν τις προσλήψεις λόγω μη έγκρισης των αντίστοιχων κονδυλίων και άρα δεν υπάρχει με αυτή την έννοια εκκρεμότητα.

Σε κάθε περίπτωση, η εμφανής αδιαφορία του υπουργείου Υγείας να αντιμετωπίσει ένα ζήτημα τόσο σημαντικό για την υγεία των κατοίκων της Νάξου κρίνεται απολύτως αδικαιολόγητη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: